Ravintofysiologi alkoi varastoida kasapäin roskaruokaa vuonna 2019 – pysäyttävä johtopäätös

Hampurilainen ja ranskalaiset
Elif Kandemirin äidillä, Leylalla, on erikoinen harrastus: hän keräilee pikaruokaa ja säilyttää sitä sitten aivan liian pitkään. Kuvituskuva. Copyright (c) 2015 P Maxwell Photography/Shutterstock. No use without permission.

Leyla on säilönyt ranskalaisia, pizzoja, hampurilaisia ja muita herkkuja kaapissaan jo useamman vuoden ajan – eikä roskaruoka ole muuttunut ajan kuluessa miksikään!

Elif Kandemirin äidillä, Leylalla, on erikoinen harrastus: hän keräilee pikaruokaa ja säilyttää sitä sitten aivan liian pitkään.

Elif teki äidistään vahingossa nettijulkkiksen jaettuaan TikTokissa videon kaapista, jossa äiti säilöö esimerkiksi Dominos-ketjun pizzaa ja McDonald'sin hampurilaisia, kertoo Insider.

Äiti säilyttää ruokia vuosikausia kaapissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Videolla Elif kertoo, että Leyla on ravintofysiologi. Briteissä äitinsä tapaan asuvan Elifin mukaan kaapin lokeroissa lepää ruokia, joita moni englantilainen syö hyvin usein. Videolla on jo neljä miljoonaa katselukertaa.

Löysi vuonna 2019 pizzan, säilöi sen – ja innostui

Leyla kertoi innostuneensa pikaruoan säilömisestä vuonna 2019: tuolloin hän löysi puolikkaan pizzan, jonka hänen poikansa ja tämän tyttöystävä olivat tilanneet. Leyla opiskeli tuohon aikaan yliopistossa ja tutki erityisesti ultraprosessoituja ruokia, transrasvoja ja pikaruokaa.

– Katsotaan, ovatko tutkimukseni aiheet todellisia, Leyla ajatteli itsekseen.

Hän pani pizzan kaappiin.

– Kuukautta myöhemmin palasin katsomaan ruokaa, siinä oli lihaa, makkaroita ja monia erilaisia täytteitä, eikä mikään ollut pilaantunut, Leyla kuvailee.

Hän innostui kokeesta. Nyt Leylan kaapissa lepää kaikkea ranskalaisista ja nakkipiiloista hampurilaisiin.

"Ei mikään ruoka ole kiellettyä"

Jatkovideollaan Elif korosti, että kaikenlaista ruokaa saa toki syödä, mutta koko ruokavalion ei tulisi perustua pikaruoalle.

– Ei mikään ruoka ole kiellettyä. Äitini yrittää vain kannustaa ihmisiä tekemään parempia päätöksiä ruoan suhteen ja elämään onnellisemmin ja terveemmin, Elif kuvailee.

Leyla itse on tyytyväinen, että video aiheutti kohun, koska nyt aiheesta puhutaan.

– Se on todella hyvä asia, Leyla sanoo.

Katso myös: Tämä mies on säilyttänyt Mcdonaldsin hampurilaista 20 vuotta! Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:47

Asiantuntija: Pelotteleminen ei paras tapa valistaa

Sille, miksi ruoka ei pilaannu, voi olla useita syitä. Insiderin haastatteleman rekisteröidyn ravitsemusterapeutin mukaan syypää voi olla kaapin vähäinen kosteustaso, jonka ansiosta ruoka ei esimerkiksi mätäne.

Ravitsemusterapeutin mukaan ruoalla pelotteleminen ei välttämättä ole paras tapa opettaa ketään. Terveyshuolien kokonaisvaltaiseen taklaamiseen tarvitaan monipuolisempaa otetta.

Katso myös: Näin helposti ja näppärästi McDonaldsin Happy Meal -boksista saa lapsille kätevän kertakäyttölautasen! 

0:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja