Mainos

Kosovossa ainakin 15 kuollutta

Ainakin 15 ihmisen kerrotaan saaneen surmansa serbialaisten turvallisuusjoukkojen ja aseistautuneiden albaanien kesken kaksi päivää jatkuneissa kahakoissa Kosovossa. Tilanne oli tänään edelleen jännittynyt alueella, vaikkakaan suuria yhteenottoja ei enää ollut.

Jugoslavian hallitusta lähellä olevan Politika-lehden mukaan turvallisuusjoukot olivat surmanneet kaksipäiväisissä kahakoissa Ponosevacin kylän lähistöllä Albanian rajan tuntumassa toistakymmentä "albaaniterroristia". Turvallisuusjoukkojen lisäksi Ponosevacin alueella oli Jugoslavian armeijan yksiköitä, kerrottiin albaanilähteistä. Tämän tiedon Jugoslavian viranomaiset kiistivät. Ponosevacissa on saanut surmansa myös kolme siviiliä, kertoi serbien puolivirallinen tiedotuskeskus Pristinassa.

Yli sata ihmistä, valtaosa heistä albaaneja, on saanut surmansa maaliskuun jälkeen Kosovon yhteenotoissa, joissa ovat vastakkain serbialaiset turvallisuusjoukot ja albaaniseparatistit. Kosovon alueen väestöstä on 90 prosenttia albaaneja. Jugoslaviaa on painostettu myöntämään Kosovolle jälleen autonomia, jollainen sillä oli 1974-89. Tämä kansainvälinen painostus ei ole tuottanut tulosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.