Koska viimeksi siivosit? Tavarat käsilaukussasi voivat olla pikkulapselle turvallisuusriski

1:16
Näin elvytät vauvaa

Monet aikuisesta arkisilta tuntuvat asiat käsilaukussa voivat olla pienelle lapselle vaarallisia.

Älä laske avonaista käsilaukkuasi lapsiperheen lattialle – se voi olla vaaraksi taaperolle!

Ensiapukouluttaja Rachael Waia muistuttaa Metro-lehdessä, että monet arkiset asiat käsilaukussa voivat olla pienelle lapselle vaarallisia.

Pienet korkit aiheuttavat tukehtumisriskin

Jokainen ymmärtää, että esimerkiksi lääkkeet tulee pitää pois lasten ulottuvilta. Rachaelin mukaan myös huulirasva ja käsivoide ovat vaaraksi lapselle pakkaustensa vuoksi: pienet korkit aiheuttavat tukehtumisriskin.

Sama riski koskee esimerkiksi avaimia, paristoja ja kolikoita, laukun pohjalla pyöriviä pastilleja ja kynien korkkeja – niissä kaikissa kun ei ole reikää, joka voisi pelastaa lapsen tukehtumiselta, jos korkki juuttuu kurkkuun.

Pariston nielaiseminen on hyvin vaarallista

Myös pariston nielaiseminen on hyvin vaarallista. Riihimäkeläisperheen painajainen alkoi, kun nelivuotias Mio-poika nielaisi selfie-tikusta irronneen nappipariston. 

Laukusta voi löytyä myös välipala, joka itsessään ei ole vaaraksi lapselle. Se voi kuitenkin aiheuttaa allergisen reaktion. 

Rachaelin mukaan hiusharjakin voi olla lapselle vaaraksi, sillä sormen ympäri kiertynyt hius voi estää verenkierron tehokkaasti. Esimerkiksi suomalainen Riia järkyttyi siitä, kuinka suurta vahinkoa sormen ympärille kiertynyt hius voi pienellä vauvalla aiheuttaa.

Sulje ja siivoa!

Sulje laukkusi, niin, että uteliaat pienet sormet eivät pääse penkoman sitä. Aseta veska naulakkoon tai muualle korkealle, pois lasten ulottuvilta.

Laukku kannattaa myös puhdistaa säännöllisesti – näin se on hygieenisempi, Rachael muistuttaa.

Lähteet: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja