Korvaamattoman tärkeä lemmikki sairastui – 10-vuotias myi lelunsa saadakseen rahaa hoitoihin: "Poikani tarvitsee koiraansa"

1:05

Copper-koira on Connorin ystävä ja avustaja. Koira auttaa poikaa esimerkiksi ahdistuskohtauksen iskiessä. Perhe joutui turvautumaan tuntemattomien apuun, kun Copper sairastui.

Video: Harkitsetko koiraa? Mieti vielä – lemmikki vaatii 10 000 tuntia aikaasi!

– Se on yksi parhaita ystäviäni, Connor Jayne kuvaa.

Hän puhuu Copper-koirasta. Amerikkalainen Jayne, 10, kärsii muun muassa ahdistuksesta, ADHD:sta ja yöllisistä kohtauksista. Copper on avustajakoira, joka toimii myös henkisenä tukena pojalle.

Copper muun muassa aistii ahdistuskohtauksen tulon ja painautuu Connoria vasten.

– Eräänä yönä Copper alkoi haukkua ovella ja oletin että sen pitäisi päästä ulos, mutta sen sijaan se juoksi Connorin huoneeseen ja näin poikani saavan kohtauksen. En olisi koskaan saanut tietää (ilman koiraa), äiti Jennifer kommentoi ABC 8 News -kanavalle.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Koiran hoito tulee kalliiksi

Nyt Copper on kuitenkin sairas. Koiralla oli vaikeuksia kävellä, ja eläinlääkärin mukaan on mahdollista, että liikkumisvaivoihin auttaa vain leikkaus. Se kuitenkin kysyy rahaa, jota perheellä ei ole.

– Kun saimme tietää, miten paljon kirurgin konsultaatio ja magneettikuvaus maksaisi, tajusimme, ettei meillä ole rahaa, Jennifer sanoo.

Connor ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan. Hän päätti myydä lelunsa kerätäkseen rahaa koiran leikkaukseen.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

18 päivässä perhe keräsi 17 000 dollaria

Perhe perusti myös joukkorahoitussivun.

– Olen yksinhuoltajaäiti, joka tekee kovasti työtä hoitaakseen lapsiaan, ja Copper on parasta pojalleni. Vihaan pyytää apua, mutta poikani tarvitsee koiraansa enemmän kuin minä ylpeyttäni, äiti kirjoitti Gofundme-sivulla.

Sivun tavoite, 2800 dollaria, noin 2400 euroa, ylittyi hetkessä. 18 päivässä perhe keräsi yli 17 000 dollaria eli noin 14 000 euroa. Lahjoitusten myötä perhe voi hankkia koiralle hoidon, jota se tarvitsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja