Varoittavat kuvat: Älä koskaan mene silittämään avustajakoiraa!

Omistaja toivoo kaikkien ymmärtävän, miksi työtään tekevää avustajakoiraa ei saisi missään nimessä häiritä. 

Avustajakoirilla on suuri rooli omistajiensa arjessa, niin myös australianpaimenkoira Flynnilla.

Flynn on koira, joka osaa tehdä lukuisia asioita auttaakseen epilepsiasta, vakavista allergioista ja Ehlers-Danlosin syndroomasta kärsivää omistajaansa Hailey Ashmorea. Se osaa avata ja sulkea ovia, hakea tytön vanhemmat paikalle ja mikä tärkeintä, ennakoida mahdollisia epilepsiakohtauksia. Flynn reagoi lähestyviin kohtauksiin ja osaa tarvittaessa hakea apua.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Koira on ollut 17-vuotiaan Ashmoren tukena vuodesta 2014 saakka, jolloin nuoren koiran koulutus oli vasta alussa. Kaksikon yhteinen taival koki kuitenkin pienen takaiskun heidän jouduttuaan odottamattomaan tilanteeseen, joka olisi voinut päättyä erittäin ikävällä tavalla. 

"Jos sitä häiritään, voin kuolla"

Ashmore oli vierailulla isänsä työpaikalla, kun yhtäkkiä tuntematon henkilö ilmaantui paikalle ja ryhtyi kohtelemaan Flynnia kuin mitä tahansa koiraa. Ashmore ei ehtinyt varoittaa koiraa silittämään ryhtynyttä vastaantulijaa, sillä pian oli jo liian myöhäistä. 

Vastaantulija vei nimittäin koiran huomion muualle, eikä se huomannut omistajansa lähestyvää kohtausta. Tyttö oli kouluttanut sen reagoimaan kymmenen minuuttia ennen kohtauksen alkua, mutta nyt varoitusta ei tullut. 

– Luulin, että minulla oli 10 minuuttia aikaa päästä turvaan, ottaa lääke ja hälyttää apua, tyttö kertoi The Dodo -sivustolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastaantulijan vuoksi koira ei ehtinyt reagoimaan ajoissa, vaan yhtäkkiä Ashmoren maailma pimeni ja hän kaatui maahan. Äkillinen kaatuminen aiheutti Ahmoren päähän pahoja ruhjeita.

– Avustajakoirani on minun elinehtoni. Jos sitä häiritään, tällaista tapahtuu. Jos sitä häiritään, voin kuolla, nainen selittää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät, mitä jättimäinen stop-merkki sen liivissä tarkoittaa. Jos joku häiritsee sitä, voin loukkaantua pahasti. Jos näet avustajakoiran yleisillä paikoilla, opeta lapsillesi, ystävillesi ja perheellesi, että ne tekevät todella tärkeää työtä, Ashmore on kertonut Instagramissa. 

Korjaus 14.3. 10.05: Kyseessä on avustajakoira, ei palveluskoira.

Koira kannattaa aina valita tarkkaan. 

6:47

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja