Koronaviruksen luoma uhka päätti lupaavasti sujuneen kiekkokauden kuin seinään, suomalaishyökkääjän keväältä lähti pohja – "Se pistää hämilleen"

Minkälaiset ovat koronaviruksen yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset? 8:01
Millaiset kustannukset koronavirus aiheuttaa yhteiskunnalle?

Saksan jääkiekkosarja DEL:n kausi päättyi ennenaikaisesti jo ennen pudotuspelejä koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi. Adler Mannheimin suomalaishyökkääjä Tommi Huhtala kertoo MTV Urheilulle päätöksen tulleen täytenä yllätyksenä.

Maailmalla jylläävä koronavirus on saanut jalansijaa vahvasti myös urheilumaailmasta. Monia urheilutapahtumat järjestetään tyhjien katsomoiden edessä, mutta viruksen tuoman uhan myötä myös monet tapahtumat on kokonaan peruttu.

Muun muassa Saksan DEL-liiga keskeytettiin kokonaan aivan pudotuspelien kynnyksellä. Joukkueet saivat tiedon itselleen tiistai-iltapäivällä. Mannheimin suomalaispelaaja Tommi Huhtalan mukaan päällimmäinen tunne oli valtaisa pettymys.

– Tämä tieto tuli meille aika yhtäkkiä. Asioita tapahtui nopeasti ja takki on niin sanotusti aika tyhjä tässä vielä. Outo fiilishän se oli tietysti. Ensimmäinen kerta tällainen uralla kaikille. Tosi outo fiilis, eikä sitä tiennyt, miten päin siinä olisi ja reagoisi, Huhtala kuvaa ensimmäisiä tuntemuksiaan MTV Urheilulle.

Huhtalan edustaman Mannheimin kausi sujui äkilliseen päätökseen asti upeasti. Joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi ja oli marssimassa pudotuspeleihin neljän ottelun voittoputkessa. Mannheimia pidettiin yhdessä Red Bull Münchenin kanssa yhtenä kevään suurimpina mestarisuosikkeina, mutta todellista mestaria ei koskaan saada selville.

– Meidän joukkueen potentiaali jäi nyt mittaamatta. Tarina jäi vähän kesken kaikilta, Huhtala harmittelee.

– Se pistää vähän hämilleen, kun koko kausi tehdään hommia tämän eteen, ja sitten se päättyy siihen. Tosi erikoinen fiilis. On vaikea pukea sitä sanoiksi.

Vaikka pettymys kauden päättymisestä onkin suuri, ymmärtää Huhtala silti päätöksen taustat hyvin.

– Terveyden ehdoilla mennään, mikä on ymmärrettävääkin. Kunnioitetaan päätöstä ja toivotaan, että saadaan epidemia kuriin. 

Kevään suunnitelmat täysin uusiksi

Yllättävä päätös kiekkokaudelle lyö myös Huhtalan kevään suunnitelmat täysin uuteen uskoon. Toistaiseksi Huhtala perheineen aikoo pysyä Saksassa ainakin viimeisten joukkuepalavereiden ajan, mutta suurempia suunnitelmia kevään varalle ei ole ehditty tehdä.

– Tässä ollaan vielä aika monttu auki. Joukkueen kanssa on vielä joitain palavereita. Tosiaan tämä on vielä niin tuore tapahtuma, ettei tiedä miten päin olisi. Eiköhän tässä lähipäivinä selviä enemmän, mitkä lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat, Huhtala summaa.

Tiistaiseen päätökseen päättynyt kausi oli Huhtalalle uran toinen Saksan liigassa. 32-vuotiaan suomalaishyökkääjän sopimus Mannheimin kanssa kattaa vielä ensi kauden. Kunhan tuore uutinen on sulateltu, on aika suunnata katseet jälleen jo tulevaan kauteen.

– Tätä on vaikea verrata mihinkään muuhun kauteen, kun se jäi kesken. Tämä on uusi tilanne, ja monttu auki tässä vielä vähän ollaan. Ensin tässä pureskellaan, mitä on tapahtunut. Se on itselläkin vielä käynnissä, mutta lähitulevaisuudessa aletaan katsoa seuraavaa kautta. Tässä menee muutama päivä vielä pureskellessa tätä tapahtunutta, Huhtala kertoo.

Arki rullaa normaalisti

Saksassa on viimeisempien tietojen mukaan todettu 1 629 koronavirustartuntaa, mutta Mannheimissa asuvan suomalaisperheen arjessa tämä ei ole näkynyt.

– Ei vielä arjessa näy hirveästi. Lapset käyvät päiväkodissa ja itse olen käynyt hallilla. Totta kai sitä yrittää pitää perushygieniaa korkealla. Ehkä ylimääräistä kättelyä välttää, mutta meidän arjessa ei ole muuten näkynyt. Seurataan tilannetta, Huhtala kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat