MM-kultasankari Marko Anttila etsii jotain positiivista yllättävästä tilanteesta – pieni hopeareunus myös löytyy

5:22
Videolla Jokereiden hyökkääjän Marko Anttilan haastattelu.

Maailmalla leviävä koronavirus aiheuttaa huolta, murheita ja laajaa epävarmuutta, mikä on ajanut muun muassa koko ammattilaisurheilun alas. Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueen sankari Marko Anttila yrittää etsiä edes pientä positiivisuutta ankean tilanteen keskelle.

Anttilan omat seurajoukkuepelit päättyivät, kun Helsingin Jokerit päätti vetäytyä pois KHL:n pudotuspeleistä koronaviruksen luoman epävarmuuden takia.

Yli kaksimetrisen hyökkääjän kevät ei jatku myöskään Leijonissa, sillä kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF perui MM-kisat saman syyn takia. Korona.

Viime kevään MM-finaalissa kaksi maalia laukonut Anttila oli yhtäkkiä kesälomilla. Kalenteri tyhjentyi totaalisesti.

– Kun Jokereiden kausi päättyi, niin aika nopeasti tajusin, että se on siinä. Mietin, että tuskin kisojakaan pelataan. Itse päätös oli sitten helppo hyväksyä, Anttila sanoi MM-kisojen kohtalosta C Moren Urheilusuorassa.

Koronavirus ehti jyllätä muutaman viikon ajan Kiinassa, ennen kuin se rantautui Eurooppaan. Sitten korttitalo alkoi huojua.

Tilanteen vakavuus tuli kaikille yllätyksenä. Esimerkiksi urheilussa lukuisat sarjat olivat kääntymässä pudotuspelivaiheeseen.

Mutta sitten.

Pelit ohi.

Kautta ei jatketa.

Nyt Suomessa ollaan siinä pisteessä, että hallituksen johto harkitsee ulkonaliikkumiskieltoa.

Anttilan mukaan hänen oma perheensä on välttynyt koronavirukselta. Tautia ei ole myöskään havaittu hänen lähipiirissään.

– Se on ollut positiivinen asia tämmöisen tilanteen keskellä. Toivotaan, että tilanne säilyy samanlaisena, Anttila huokaisee.

Mutta onko urheilun totaalisessa pysähdystilassa ja kausien varhaisessa päättymisessä mitään positiivista?

Anttila on yrittänyt etsiä tähän jonkinlaista kulmaa.

Sellainen myös löytyy.

– KHL:ssä matkustetaan paljon. Itselläni monet keväät ovat venyneet pitkälle viime vuosien aikana. Nyt saa vähän hengähtää.

– Varsinkin viime kevään ja sitä seuranneiden kuukausien jälkeen on ollut mukavaa, että ei ole tarvinnut ajatella jääkiekkoa ollenkaan. Olen yrittänyt löytää jotain positiivisia ajatuksia. Perheen kanssa oleminen on yksi sellainen. Ja vielä se ihan tärkein juttu, Anttila pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.