Kiekkoliiga säppiin jo ennen playoffseja – MM-kisoihin valmistautuva Toni Söderholm odottaa tietoa koronaviruksen esiintymisalueelle suunnitellusta leiristä

Minkälaiset ovat koronaviruksen yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset? 8:01
Suomessa on nyt 40 koronavirustartuntaa, joista lähes puolet Helsingissä.

Saksan jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Toni Söderholm kertoo MTV Urheilulle odottavansa yhä tietoa MM-leirityksen alkamisesta. Maan pääsarjassa DEL-liigassa ei pelata tänä keväänä lainkaan pudotuspelejä koronaviruksen aiheuttaman uhan takia.

DEL ilmoitti liigakauden päättämisestä tiistai-iltana, kun odotetun playoffs-kevään tosipelit olivat alkamassa keskiviikkona. Sama päätös tehtiin myös Itävallan ja muutaman muun maan yhteisessä EBEL-liigassa.

Söderholm toteaa MTV Urheilulle, ettei asia juuri ole jääkiekkovalmentajien päätäntävallassa, mutta ymmärtää hyvin asian terveysviranomaisten kannalta.

– Jos maassa on 80 miljoonaa ihmistä, ja juostaan stadikalta stadikalle, niin kyllähän se riski on olemassa, että ihmisiä sairastuu – ja pahasti sairastuu, Söderholm toteaa massatapahtumien perumisesta.

– Ja jos sairaalassa on sata hengityslaitetta, mutta 6 000 ihmistä tarvitsee niitä, niin jokainen ymmärtää, ettei se ole mikään hirveän hyvä tilanne.

MM-leiri alkamassa kolmen viikon päästä

Asia tulee Söderholmilla eteen omallakin kohdalla muutaman viikon sisään, kun valmistautuminen ainakin toistaiseksi kisakalenterissa pysyviin Sveitsin MM-kisoihin alkaa. Sen suhteen ei maan jääkiekkoliitossa DEB:ssä ole vielä tehty mitään päätöksiä.

– Meillä alkaisi kolmas päivä (huhtikuuta) leiri emmekä ole muuttaneet sitä suuntaan tai toiseenkaan.

– Ensimmäinen leiriviikko olisi ollut Füssenissä, ja siellä on ollut muutama tartuntatapaus. En tiedä, olisiko se edes järkevää, että olisimme tässä vaiheessa aikaistaneet tai myöhäistäneet mitään. Tässä pitää nyt vain odottaa päätös (Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta) IIHF:ltä ja alkaa sitten miettiä, että miten tässä reagoidaan, Söderholm pohtii.

Söderholm ei kuitenkaan pitää ennusmerkkejä lupaavina, kun myös NHL:ssä ollaan nyt pohtimassa tapahtumien perumista. Toistaiseksi hän jatkaa leirivalmistelujaan normaalisti.

– Valmistelut ovat jo aika pitkällä sillä tavalla, että ensimmäinen leirijoukkue on jo enemmän tai vähemmän valmiina, mutta eihän se hyvä juttu ole, jos kisat perutaan, jos nyt tässä tilanteessa itsekkäästi ajattelee, Söderholm toteaa.

– Olisihan se tosi harmi, mutta se on nyt ihan spekulaatiota tässä vaiheessa.

Saksan on tarkoitus kohdata leirityksensä alkuvaiheessa Slovakia kahdesti. Seuraavana ovat 16. ja 18. huhtikuuta Nürnbergissä ja Heilbronnissa pelattavat Tshekki-ottelut. MM-kisojen on tarkoitus startata Sveitsissä 8. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat