Koronan kuristusote kiristyy Vaasan Sportin ympärillä – toimitusjohtaja myöntää: "Koko kautta ei voi mennä tällä tavalla"

0:55
Tulosruutu 5. lokakuuta: Vaasan Sport joutui siirtämään kotiotteluitaan koronarajoitusten takia.

Perjantaina kerrottiin, että koronavirusrajoitukset jatkuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella marraskuun loppuun asti. SM-liigaseura Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurten kertoo, ettei seura ryhdy päätöksen perusteella toimenpiteisiin.

Vaasassa raportoitiin torstaina kolme koronavirustapausta. Kurten iloitsee kehityksestä ja uskoo, että kotipelejä pelataan vielä marraskuussa.

– Tuossa päätöksessä on sellainen lause, että mikäli tilanne muuttuu, päätöskin voi muuttua. Tänään oli ilmeisesti kolme tartuntaa meidän alueella. Jos tartuntaluvut pysyvät matalalla, minun ymmärtääksen myös päätös voi muuttua, Kurten kommentoi MTV Urheilulle.

Jos toivottua muutosta tautitilanteeseen ei kuitenkaan isossa kuvassa tule, Kurten povaa Sportin vieraskiertueelle jatkoa.

– Olemme aika hyvin oppineet elämään tämän asian kanssa. Uskon, että vielä kestämme, mutta koko kautta ei voi mennä tällä tavalla. En usko, että tämä jää muutamasta kotipelistä kiinni, mutta luovia pitää, Kurten muistutti.

Tuore päätös mahdollistaa Vaasassa 50 hengen tilaisuudet ja kokoukset, mikäli niiden turvallisuus voidaan taata. Tämä ei Sportia lohduta.

– Jokainen ymmärtää, ettei se ole mikään vaihtoehto.

Kurten ei kommentoinut, onko Sport käynyt viranomaisten kanssa keskusteluja mahdollisista erityisjärjesteleyistä rajoitusten suhteen. 

– Tämä päätös tuli tässä vaiheessa hieman ehkä yllättäen. Olemme tietysti koko ajan olleet viranomaisten kanssa tekemisissä ja keskustelut jatkuvat, Kurten päätti.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja