SM-liiga lohduttomassa tilanteessa – johdolta vahva toive hallitukselle: "Meillä alkaa olla kohta ihan oikeasti kaikki keinot käytetty"

Jääkiekon SM-liigan pelien keskeyttäminen on lopullista päätöstä vaille varmaa – taustalla on lähes jokaisen liigapaikkakunnan kiristyneet kokoontumisrajoitukset 2:17
Tulosruutu: HPK-pomo suomii kovin sanoin viranomaisten toimia

Aluehallintavirasto kertoi torstaina, että kokoontumisrajoitukset jatkuvat Varsinais-Suomessa helmikuun 10. päivään asti samanlaisina kuin tähänkin asti. Haasteiden keskellä on siis myös liigaseura TPS, jonka otteluohjelmaan on merkitty rajoitusten ajalle seitsemän kotipeliä.  

Kokoontumisrajoitukset koskevat Varsinais-Suomen lisäksi maata laajemminkin, mutta SM-liiga aikoo jatkaa nykyisellä otteluohjelmallaan.   

– Olemme sopineet, että menossa olevat ottelut pelataan ilman yleisöä ja tarkastelemme tilannetta viikoittain. Pitää muistaa, että vaikka rajoitukset ovat esimerkiksi Varsinais-Suomessa voimassa helmikuulle, niiden purkaminen sitä aiemmin on mahdollista, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi MTV Urheilulle.

Sarja tiedostaa, että nykyisen otteluohjelman läpivienti ei perustu vallitsevaan koronatilanteeseen, vaan arvioon sen kehityksestä. Vaikka Liiga aikoo noudattaa nykyistä otteluohjelmaa, yksittäiset muutokset ovat mahdollisia.

– Jokainen kierros tekee seuroille lisää kustannuksia ja tappioita. Ei meillä hirveästi pelimerkkejä ole, mutta pyrimme näistä huonoista vaihtoehdoista valitsemaan parhaan.

Yksittäisiä kierroksia harkitaan jatkossakin Hiltusen mukaan pelattavaksi tyhjille katsomoille – riippuen seurojen yksilöllisistä tilanteista rajoitusten suhteen.

Liigan johto keskustelee turvallisempiin tapahtumiin palaamisesta ministereiden kanssa tammikuun toisella viikolla.

– Marraskuussa taudin kanssa oltiin selkeästi kiihtymis- ja leviämisvaiheessa. Nyt data kertoo, että muutamalla alueella ollaan yhä leviämisvaiheessa, monella kiihtymisvaiheessa, osalla perustasolla, mutta suunta on laskeva. Olemme siirtymässä jarrutusvaiheessa kohti perustasoa.

– Meidän vahva toiveemme on, että sosiaali- ja terveysministeriö, THL ja viranomaiset katsoisivat tätä tilannetta sen mukaan, mihin se on kehittymässä. Toivomme, että he harkitsisivat syksyllä käytössä olleiden normaalivaiheen rajoitusten käyttöönottoa, Hiltunen lausuu.

Lopulta kuitenkin mennään turvallisuus aina edellä. Sen Hiltunen ja Liiga tiedostavat, vaikka nykyinen tilanne on murheellinen.

– Jos ajattelee lajia ja sen hengissä pysymistä, meillä alkaa olla kohta ihan oikeasti kaikki keinot käytetty. Sen vuoksi seinä on tulossa vastaan, Hiltunen sanoo.Lue myös:

    Uusimmat