Sportin kurimus jatkuu, taas kaksi kotipeliä siirtyy tulevaisuuteen – "Tilanne on vakava"

0:55
Vaasan Sportin neljän kotiottelun siirrosta kerrottiin maanantaina Tulosruudussa.

SM-liigassa pelaava Vaasan Sport joutuu jälleen siirtämään kotiotteluitaan. Aluehallintovirasto tiukensi perjantaina antamallaan määräyksellään Vaasan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia. Yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty alueella lokakuun loppuun saakka. Sportille kielto tarkoittaa jälleen kahden kotiottelun siirtymistä.


Siirrettävät ottelut ovat jo aiemmin 27. lokakuuta pelattavaksi siirretty Sport–Ässät ja 31. lokakuuta pelattavaksi merkitty Sport–Lukko. Otteluiden siirto tarkoittaa sitä, että Sport pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa aikaisintaan marraskuussa.

Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää, että uudet kotiotteluiden perumiset tuovat lisää harmaita hiuksia jo muutenkin vaikean syksyn keskelle.

– Kassavirran kannalta taakkaa pikkaisen lisää taas, Hiltunen sanoo.

– Tilanne on vakava, ei kriittinen, mutta vakava, kun kassavirta siirtyy koko ajan tulevaan. Sitten seuraavaksi on odotettavissa aika kova otteluruuhka kotona, joka on yhtä lailla haastava myös. Tulee paljon kotiotteluita peräkkäin.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta rajoitti kokoontumisia Vaasan alueella jo lokakuun alussa. Tuolloin Sport siirsi kotiottelunsa, mutta sai lääkintäviranomaisilta luvan jatkaa harjoittelua kokoontumisrajoituksista huolimatta. Hiltusen mukaan harjoittelu jatkuu uudenkin määräyksen jälkeen.

– On lupa treenata. Tuskin se siihen vaikuttaa. Tartuntatautilääkäriltä on lupa olemassa, enkä ole kuullut, että tällä olisi vaikutusta siihen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja