SM-liigaa uhkaa useiden viikkojen ottelutauko, Pekka Virta luottaa viranomaisten ratkaisuihin – "Toivottavasti tekevät viisaita päätöksiä"

3:50
Videolla Pekka Virran haastattelu kokonaisuudessaan.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta toivoo, että hallituksen ja muiden viranomaisten tekemät päätökset koronarajoituksista tuottavat tulosta.

SM-liiga uhkaa jäädä useiden viikkojen mittaiselle ottelutauolle useiden maakuntien asettamien koronarajoitusten vuoksi, sillä liigajoukkueet eivät pysty järjestämään kotiotteluitaan rajoitusten myötä.

Kun tyhjille katsomoille pelaamista ei pidetä edes vaihtoehtona, on ainoa ratkaisu lyödä sarja toviksi tauolle. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV Urheilulle liigahallituksen kokoontuvan asian tiimoilta tällä viikolla.

Koronavirustilanne on syksyn aikana pahentunut rajusti Suomessa, joten viruksen leviämistä pyritään kitkemään tiukoinkin keinoin. Lukon päävalmentaja Pekka Virta ymmärtää asian vakavuuden, ja toivoo, että rajoitukset tuovat ratkaisun pahentuneeseen tautitilanteeseen.

– Ei siinä ole mitään ihmettelemistä. Toimitaan sen mukaan, miten valtiovalta parhaaksi näkee ja ihmiset, jotka ymmärtävät tästä asiasta paremmin kuin me kansalaiset. Toivottavasti he tekevät viisaita päätöksiä, jotta homma menisi eteenpäin ja tulisi päivät, jolloin saadaan hallit jälleen täyteen ja muukin elämä toimii, Virta toteaa C Moren haastattelussa.

Vaikka ottelut jäävät tauolle, ei joukkueet jää kuitenkaan lepäile laakereillaan, vaan jatkavat harjoituksia.

– Asiat perspektiiviin ja kärsivällisesti taistelemaan koronaa vastaan. Teemme töitä maltilla arjessa ja odotamme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olemme etuoikeutetussa asemassa edelleen, että saamme harrastaa ja tehdä näitä asioita. Pidetään se koko ajan mielessä ja koetetaan nauttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja