Mainos

Koroma: Työrauhajärjestelmä korjauksen tarpeessa

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton toimitusjohtajan Johannes Koroman mielestä suomalainen työrauhajärjestelmä on pikaisen korjauksen tarpeessa. Kajaanissa Teollisuuspäivillä tänään puhuneen Koroman mukaan viime viikon laittomien lakkojen seurauksena edellytykset keskitetyn tulopoliittisen ratkaisun syntymiselle heikkenivät tuntuvasti.

-Työrauhan takaavaa lainsäädäntöä olisi kiireesti korjattava, jotta laittomista lakoista ja työtaistelu-uhkista päästäisiin eroon. TT tulee esittämään valtioneuvostolle työrauhajärjestelmä pikaista uudelleen arviointia ja korjausta. Se on tarpeen, jotta Paperiliiton laittomien lakkojen aiheuttama epäilys nykyisen sopimusjärjestelmän toimivuudesta saataisiin hälvennettyä, vaati toimitusjohtaja Koroma.

Työnantajien luottamusta ay-liikettä kohtaan murensi Nokian lakkokiistassa erityisesti se, että työtuomioistuimen tuomittua aiemmat lakot laittomiksi Paperiliitto välittömästi ilmoitti laajentavansa lakot koko maahan.

-Työtuomioistuimen Paperiliitolle antama kaksinkertainen tuomio ei näytä merkitsevän mitään. Väistämättä näyttää siltä, että lakkosakot ovat liian pieniä ja ainakin tältä osin lakia tulisi muuttaa. Perusteltua olisikin sakon suhteuttaminen aiheutettuihin vahinkoihin. Työrauhan vahvistamiseksi olisi ilmeisesti tarpeen myös laittoman lakon kieltäminen esimerkiksi tuomioistuimen tai valtioneuvoston päätöksellä ja riidan ratkaiseminen pakkosovittelulla, sanoi Koroma.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.