Mainos

Koroma: Sailaksen ohjelma ei toteudu

TT:n entinen toimitusjohtaja Johannes Koroma suhtautuu epäillen ns. Sailaksen raportin toteutumiseen käytännössä.

Teollisuuden ja työnantajien TT:n entinen toimitusjohtaja Johannes Koroma ei usko, että parhaillaan hallitusta kokoavat puolueet pystyisivät toteuttamaan ns. Sailaksen ohjelman. Koroma arvioi, että puolueet eivät vaalien jälkeenkään uskalla ottaa kantaakseen Sailaksen esitykseen sisältyviä riskejä.

Koroma sanoo UP-uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa sunnuntaina, että kaikissa puheenvuoroissa keskitytään vain etsimään ohjelmaan sisältyviä epäkohtia ja torjumaan niitä. Suomalainen poliittinen keskustelu on hänen mukaansa lähinnä puhetta hyvinvointipalveluiden määrän ja laadun lisäämisestä sen sijaan, että etsittäisiin dynaamisuutta lisääviä keinoja kuten veronalennuksia.

Raportista apua teollisuudelle

Koroman mielestä Sailaksen esitys on huolellisesti harkittu kokonaisuus ja sen ehdotuksissa on paljon sellaista, jolla voitaisiin helpottaa taantumassa rimpuilevan teollisuuden elämää. Olennaisin asia on, että tarvitaan kulutuskysyntää, jotta työllekin tulisi kysyntää.

-Siksi työn hintaa pitää alentaa niin, että työn kysyntä pääsee purkautumaan. Yrityksille pitäisi myös antaa vahva signaali siitä, että hallitus on valmis ottamaan vahvan etunojan kasvuhakuisessa politiikassa. Varovaisuus johtaa siihen, että työllisyys ei parane ja hallitusta arvostellaan siitä, mistä sen edeltäjiäkin, työllisyyslupausten pettämisestä.

Koroma arvostelee haastattelussa myös tutkimuslaitoksia liian optimistisista ja huonosti toteutuneista talousennusteista, kun ne ovat viime vuosina kerta toisensa jälkeen kertoneet, että ensi vuonna tai puolen vuoden kuluttua tilanne on parempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.