Mainos

Korkman: Vahtikoirat nukkuivat ja Kreikka törsäsi

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan toimitusjohtaja Sixten Korkman tiivistää Kreikka-kriisiin johtaneet tekijät: sekä markkinat että päättäjät ovat olleet uneliaan kohteliaita.

- Markkinoiden pitäisi toimia vahtikoirana ja haukkua niitä maita, jotka käyttäytyvät huonosti talouspolitiikassaan. Sitä markkinat eivät pitkään aikaan ole tehneet ja sitten yhtäkkiä reagoivat niin rajusti, että jouduttiin kriisin partaalle, paukauttaa Korkman.

- Toivottavasti jatkossa markkinat joutuisammin reagoivat niin, että holtiton käyttäytyminen heijastuu korkoeroissa, hän pohitii.

Päättäjät saavat oman osansa sapiskasta.

- Päättäjien täytyisi oppia, että yhteisiä pelisääntöjä täytyy noudattaa. Täytyy olla riittävän kovakourainen. Ei saa olla kohtelias toisiaan kohtaan Euroopan unionin kokouksissa, sanoo Korkman.

Rahamarkkinat rauhoittuivat - ainakin hetkeksi

EU:n ja Euroopan keskuspankin massiiviset tukitoimet ovat rauhoittaneet rahamarkkinoita.

- Toimenpiteet vakuuttivat ilmeisesti markkinat ainakin toistaiseksi, kunnes kenties epäilyjä alkaa jossakin tulla esille, pohtii Korkman.

EU-maat sopivat viime yönä jättiläismäisestä, jopa 750 miljardin euron lainajärjestelmästä Kreikan kriisin leviämisen estämiseksi.

Osakekurssit kautta maailman ovat tänään olleet vahvassa nousussa ja myös euro vahvistui suhteessa dollariin.

Euroopan keskuspankki puolestaan ilmoitti hankkivansa euromaiden valtioiden joukkovelkakirjalainoja euron tukemiseksi. Kyseessä on ensimmäinen tämänkaltainen tukitoimi pankin historiassa.

Evan toimitusjohtaja ja Handelsbankenin pääekonomisti varovaisen optimistisina Kreikka-kriisin suhteen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.