Korkeassa virassa työskentelevä lääkäri puukotti miestä suurella veitsellä selkään, passitettiin vankilaan – Iltalehti: Saa jatkaa töitään vapauduttuaan

Rovaniemen hovioikeus päätteli vastikään väkivaltarikostapauksen, jossa nainen oli puukottanut lähipiiriinsä kuuluvaa miestä 20-senttisellä veitsellä selkään. Nainen työskentelee erikoislääkärinä korkeassa virassa. Iltalehden mukaan väkivaltarikoksella ei ole vaikutusta naisen virkaan.

Viisikymppinen nainen tuomittiin vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Vaarallinen välikohtaus tapahtui humalaisen illanvieton yhteydessä Kajaanissa viime vuoden heinäkuussa. Naisen ja miehen välille oli tullut riitaa, kun mies oli riuhtaissut istumassa olleen naisen hiuksista maahan. Välikohtauksen jälkeen nainen oli noutanut keittiöstä veitsen ja lyönyt veitsen miehen selkään.

Lyönti osui vasemman lapaluun alareunaan. Luu murtui. Mies sai lyönnistä myös ilmarinnan ja lihasvaurioita. Veitsi upposi ainakin muutaman sentin syvyyteen ja jäi selkään kiinni.

Nainen myönsi väkivallanteon

Tapausta aiemmin ruotinut Kainuun käräjäoikeus katsoi, että teko oli potentiaalisesti hengenvaarallinen, ja että hengenvaaralta säästyttiin täysin satunnaisesta, lyönnin osumakohtaan liittyvästä syystä.

Syyttäjä katsoi, että naisen tarkoituksena oli ollut tappaa mies. Naisen itsensä, ja myös käräjäoikeuden mielestä kyse oli kuitenkin lopulta lievemmästä rikoksesta, törkeästä pahoinpitelystä. Nainen kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut aiheuttaa miehen kuolema.

Nainen myönsi puukotuksen, mutta puolustautui muun muassa sillä, että hän olisi halutessaan voinut lyödä miestä veitsellä useamman kerran tai lyödä tätä vaarallisemmalle alueelle. Naisen mukaan mies ei saanut puukotuksessa henkeä uhkaavia vammoja.

Naisen mukaan tapahtumiin olivat myös osaltaan vaikuttaneet hänen ja miehen väliset henkilökohtaiset ongelmat.

Oikeus: Teko osoitti suurta syyllisyyttä

Käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. Vaikka rikosnimike oli lievempi kuin syyttäjän vaatima, käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että naisen teko osoitti suurta syyllisyyttä. Tähän vaikutti muun muassa se, että nainen oli käynyt veitsen kanssa puolustuskyvyttömän miehen päälle takaa päin. Tästä syystä vankeusrangaistus tuomittiin ehdottomana.

Nainen valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, mutta veti valituksena myöhemmin pois. Näin käräjäoikeuden tuomio jäi pysyväksi. Hovioikeus päätteli tapauksen aiemmin tässä kuussa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi nainen joutuu suorittamaan erilaisia haittakorvauksia puukotuksen uhrille 5800 euron edestä.

Tuomiosta aiemmin uutisoinut Iltalehti kertoo, että tuomittu nainen työskentelee psykiatrian apulaisylilääkärinä Kainuun keskussairaalassa. Lehden mukaan tuomio ei vaikuta naisen työhön korkeassa virassa.

Sairaalan mukaan naisen tuomiosta ollaan tietoisia, eikä Valviran mukaan lääkärinoikeuksiin ole syytä puuttua, jos töissä ei ole ongelmia, lehti kertoo. Naisen kerrotaan olleen sairaalassa töissä vuosikymmeniä ja tehneen työnsä moitteetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja