Lähihoitaja-miesystävä pahoinpiteli kolmen lapsen äidin kuoliaaksi – lausui poliisiauton luona kylmäävän kommentin

Soitot lähisuhdeväkivallan uhreja auttavaan puhelimeen kasvoivat ennätysmääriin 2:18
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Soitot lähisuhdeväkivallan uhreja auttavaan puhelimeen kasvoivat ennätysmääriin

Mies kiisti vahingoittaneensa naista, mutta oikeuslääketieteelliset tutkimukset osoittivat täysin päinvastaista.

Nelikymppinen vaasalaismies tuomittiin viime vuoden lopussa viiden vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Nyt tapausta puitiin Vaasan hovioikeudessa.

Syyttäjä oli valittanut Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomiosta ja vaati sitä kovennettavaksi. Hän vaati miehelle 10 vuoden rangaistusta taposta.

Miehen naisystävän, kolmen lapsen äidin, kuolemaan johtanut henkirikos tapahtui viime kesäkuun alussa.

Miehen versiot tapahtumien kulusta olivat muuttuneet useita kertoja tutkinnan aikana. Hän oli soittanut kotiinsa ambulanssin ja ilmoittanut naisystävänsä makaavan elottomana sängyllä.

– Sitten tuli niin outo pimeä hetki ja menin talon alakertaan ja ulos saakka ja tajusin, että nyt ei kaikki ole kohdillaan ja soitin hälytyskeskukseen, mies kertoi kuulusteluissa.

Kuittasi vammat kaatuilulla

Asunto oli poliisien tullessa sotkuisessa kunnossa ja verijälkiä näkyi monin paikoin. Uhrin vammat ja asunnossa tehdyt tutkimukset viittasivat pahoinpitelyyn. Muun muassa wc-pönttö oli halki.

– Jos niitä mustelmia on sitten tullut, kun olen yrittänyt nostaa häntä. Sanoisin, että se vasemman jalan iso mustelma on tullut siitä, kun hän kaatui wc-pöntön päälle, koska minä en ole sitä aiheuttanut, mies selitteli kuulusteluissa uhrin vammoista. 

– Sellainen suorilta jaloilta kaatuminen ei ole kyllä tavallista, eikä se onnistu kovin helposti normaalilta ihmiseltä. Miten se onnistuisi useasti naiselta, joka on kovassa humalatilassa.

Paikalle tullut poliisipartio oli vienyt miehen ulos asunnosta ja kuljettanut poliisiautoon.

Siellä mies oli poliisien mukaan todennut  ääneen: "Minäkö hänet tapoin?"

Terveysalan ammattilainen

Mies väitti tutkinnassa, että nainen oli runsaan alkoholin käytön vuoksi kaatuillut useasti ja hänen vammansa olivat aiheutuneet siitä syystä. Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksessa kuitenkin selvisi, että naiseen oli kohdistettu pitkäkestoisesti voimakasta väkivaltaa pään alueelle.

Uhrin kylkiluut olivat murtuneet ja kaulalla oli kuristusruhjeita. Kuolinsyynä olivat pään alueelle kohdistuneet lukuisat vammat, eivät kaatumiset.

1978 syntynyt mies on ammatiltaan lähihoitaja, joten syyttäjän mukaan hänen olisi jo koulutustaustansa huomioiden pitänyt ymmärtää, että nainen voi menettää henkensä pahoinpitelyn seurauksena. Mies oli myös aiemminkin tuomittu naisystävänsä pahoinpitelyistä.

Mies kiisti syytteet läpi oikeusprosessin. Hän ei sanojensa mukaan ollut tehnyt naiselle minkäänlaista väkivaltaa.

Hovioikeus piti viisivuotisen vankeustuomion ennallaan, mutta täsmensi törkeän pahoinpitelyn teonkuvausta ja miehen vapaudenmenetysaikaa. Hovioikeus päätteli, ettei pahoinpitely ollut välttämättä kestänyt tunteja, mutta se oli silti törkeä. 

Mies määrättiin jo aiemmin käräjillä maksamaan korvauksia vainajan kolmelle lapselle .

Lue myös:

    Uusimmat