Korkeasaaren villieläinsairaalassa kuntoutuneet harmaahylkeen poikaset kerryttivät kiloja ja oppivat pyydystämään omat kalansa – pääsivät takaisin mereen

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa kuntoutuneet harmaahylkeet pääsivät takaisin mereen 2:48
Videolla Villieläinsairaalassa hylkeet vapautetaan takaisin mereen. Video: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Kaksi kuuttia palasi merelle Korkeasaaren villieläinsairaalasta.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetut kaksi harmaahylkeen poikasta ovat päässeet takaisin luontoon, kertoo Korkeasaari. Pötkylöiden uusi koti on nyt Porkkalanniemen edustalla sijaitseva Kallbådanin hylkeidensuojelualue. Alue on tuttua, sillä sinne Villieläinsairaalassa hoidettuja kuutteja on aiemminkin vapautettu.

Merelle palanneista kuuteista ensimmäinen tuotiin hoitoon Paraisilta maaliskuun lopulla juuri ennen Uudenmaan sulun alkua. Toinen löydettiin Espoon Soukasta metsästä huhtikuun alussa. Molemmat olivat löydettäessä laihoja ja heikossa kunnossa, etenkin Paraisten kuutti, joka painoi vain 9,5 kiloa. Hoidossa poikaset kerryttivät painoaan yli 25-kiloisiksi ja oppivat pyydystämään itse omat kalansa.

– Kuutit olivat lähtiessään pullukoita, hyvin syöneitä ja reippaita. Ne viihtyivät kahdestaan ja pysyivät sen vuoksi arkoina ihmistä kohtaan, mikä on tärkeää niiden tulevaisuutta ajatellen. Toivomme, että ne voivat elää onnellisen, pitkän hylje-elämän, sanoo eläintenhoitaja Laura Pulli tiedotteessa.

Nuorten harmaahylkeiden merimatka taittui kuljetuslaatikoissa Suomen Meripelastusseuran aluksella. Ensimmäisenä aluksen ramppia alas laskettu kuutti epäröi kylmää aallokkoa; toinen sen sijaan sukelsi päättäväisesti suoraan mereen. Paikka on hylkeiden suosiossa ja luodolla lekotteli useita aikuisia harmaahylkeitä.

Villieläinsairaalassa on hoidossa vielä yksi harmaahylkeen poikanen, joka löytyi Kotkan Hovinsaarelta. Vaikka tämä kevättalvi oli vähäisten jäiden vuoksi hankala hylkeiden lisääntymiselle, Korkeasaareen ei päätynyt avun tarpeessa olevia kuutteja tavallista enempää.

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Video ja kuvat: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha (2020)

Lue myös:

    Uusimmat