Korkeasaaressa elämä jatkuu suljettujen ovien takana: iloisia vauvauutisia riittää koronasta huolimatta – katso tunnelmat eläintarhasta!

Koronavirus ei haittaa Korkeasaaren eläimiä lisääntymästä – keväällä odotetaan monien eri lajien perheenlisäystä 2:09
Koronavirus ei haittaa Korkeasaaren eläimiä lisääntymästä – keväällä odotetaan monien eri lajien perheenlisäystä

Suomalaisissa eläintarhoissa ei ole vielä todettu koronavirustartuntoja, ja vaikka eläintarhat ovat suljettuna, niin porttien takana elämä jatkuu normaalisti.

Keväisin eläintarhoissa on aina odotettavissa vauvauutisia ja niin on nytkin.

– Meillä on kovasti toiveita, että saisimme ihan lähipäivinä milujen vasoja ja useammaltakin kuhertajagasellinaaraalta odotetaan poikasia, Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Myös metsäpeuroja pitäisi syntyä lisää ihan lähiaikoina ja kenguruilla on pusseissa yksitoista poikasta.

Korona tarttuu eläimestä ihmiseen ja päinvastoin

Koronavirus tarttui alun perin eläimestä ihmiseen ja viruksen on todettu tarttuvan myös toisinpäin. Esimerkiksi New Yorkissa Bronxin eläintarhassa useilla isoilla kissaeläimillä on todettu koronavirustartunta. 

Trontti kertoo, että Korkeasaaressa on 17 kissaa ja niiden hoito on ihan normaalia. Kaikkea ylimääräistä kontaktia kuitenkin vältetään, sillä korona voi tarttua esimerkiksi kissaeläimiin ja kädellisiin.

– Valta osa muista eläimistä käsittääkseni on turvassa tartunnoilta. Se me tiedetään, että korona vois tarttua esimerkiksi näätäeläimiin; vesikoille on tullut ihan erikseen ohjeet, Trontti sanoo ja lisää, että heillä ei Korkeasaarella kuitenkaan ole vesikoita.

Avataanko eläinpuistoja koko kesänä?

Korkeasaari on yksi niistä paikoista, jotka ovat tällä hetkellä suljettuna yleisöltä koronaviruksen vuoksi ainakin 13. toukokuuta saakka. Trontti toivoo, että puisto saataisiin avattua tänä kesänä, mutta vielä ei ole tietoa siitä, pitääkö Korkeasaaren ja kaikkien muidenkin Suomen eläintarhojen olla kiinni, kun yli 500 ihmisen tapahtumat ovat kiellettyjä.

Euroopasta kuitenkin kuuluu tähän liittyen hyviä uutisia.

– Tanskassa eläinpuistojen avaaminen on vielä pohdinnassa, mutta se ei ole kiellettyä, Tsekeissä olisi tarkoitus avata eläinpuistot toukokuun loppupuolella ja Ranskassa 14. heinäkuuta, Trontti kertoo.

Jos Korkeasaarta ei saa avata, niin se on suuri taloudellinen menetys.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos olisimme kesä-heinäkuun kiinni, niin meiltä häviäisi noin puolet tuloista eli iso juttu. Toisaalta olemme miettineet mistä voisimme sitten säästää ja sellaisia ovat esimerkiksi joidenkin tilojen kunnostaminen, jota voi siirtää myöhemmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat