Korkeakunnas: Valitsimme Rafaelin ja Tucon välillä

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas halusi pitää kiinni seuraikoni Rafaelista. Kamerunilaiselle Tucolle ei tarjottu sopimusta ja mies siirtyi nopealla aikataululla Seinäjoen Jalkapallokerhoon.

Toni Korkeakunnas myöntää suoraan, että kyseessä oli puhdas valintatilanne: joko Rafael tai Tuco.

- Rafael on yhtä kuin FC Lahti. Ei sitä hirveästi harkittu, Korkeakunnas sanoo MTV Sportille.

- Ymmärrän fanien kannalta, että hän oli suosittu pelaaja. Pelillisesti se ei ole meille ongelma, että hän ei ole mukana. Valmennuksellisesti on nyt jopa helpompaa.

Rafael teki viime kaudella 13 maalia jääden vain yhden osuman päähän maalikuninkuudesta.

- Enemmän (kuin seuraikonin asema) painoivat Rafaelin maalit ja peliesitykset. Olemme aika tarkkaan tutkineet mitä Tuco toi meille tilastojen valossa. Jotkut pelaajat ovat enemmän esillä ja näkyviä, kuin mikä se hyöty joukkueelle on, Korkeakunnas muotoilee.

Korkeakunnaskin huomasi kamerunilaisen vahvuudet. Hän teki kuitenkin päätöksen, jonka takana seiso yhä. Tucolle ei päävalmentajan mukaan tarjottu sopimusta.

- Ongelma oli se, että he eivät Rafaelin kanssa sopineet yhteen. Meillä oli selkeä ajatus, että Rafael jatkaa Lahdessa. Se ei ollut ”tutkapari”.

- Meillä on rajallinen budjetti ja Tuco oli meidän kalleimpia pelaajia. Emme nähneet mahdollisena, että hän jatkaa meillä.

FC Lahden päävalmentaja uskoo, että viime kaudella seitsemän maalia viimeistellyt ja yhdeksän alustanut hyökkääjä on vielä vaarallisempi SJK:ssa. 

- Tuco on loistava pelaaja ja ykkössentteri Seinäjoella. Se on hänelle hyvä paikka. Hän tulee olemaan varmasti hyvä ja vaarallinen. Me valitsimme Rafaelin.

FC Lahti oli viime kaudella Veikkausliigan kolmas. SJK sijoittui kakkoseksi. Veikkausliiga alkaa tänä sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat