Korhonen lupaa tuen hoitajien palkkavaatimuksille

Vasemmistoliiton Martti Korhonen ei usko, että sairaanhoitajien palkkoihin olisi luvassa merkittäviä korotuksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen pitää selvänä, että kokoomus vetäytyy ennen vaaleja hoitajille antamiensa lupausten takaa. Kokoomuksen johtavat poliitikot ovat hänen mukaansa yksi toisensa jälkeen yrittäneet siirtää vastuuta muiden niskoille.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) vaati vappupuheessaan vasemmisto-oppositiota tukemaan hallituksen tavoitteita ja vaikuttamaan ammattiliittoihin tasa-arvotupon tavoitteiden saavuttamiseksi.

Korhonen lupasi tänään Porissa, että vasemmistoliitto tekee tästä vaikuttamistyöstä osansa.

- Me vaikutamme vasemmistovetoisiin ammattiliittoihin, jotta ne kannustaisivat kuntien naisvaltaisia ja alipalkattuja aloja vaatimaan syksyn kierroksella reilut tasokorotukset.

- Kannustamme myös kokoomusvetoista sairaanhoitajien ammattiliittoa Tehyä vaatimaan vastinetta kokoomuksen lupaamalle 500 euron kuoppakorotukselle, Korhonen sanoi.

Hän vetosi puolestaan hallituksessa oleviin porvarivoimiin, jotta ne vaikuttaisivat kuntatyönantajiin. Työnantajajärjestöjen tulisi Korhosen mielestä hyväksyä työntekijäpuolen oikeutetut korotusvaatimukset.

Hän huomautti, että julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan hallitus on varannut tasa-arvotupon toteuttamiseen 150 miljoonaa euroa koko hallituskauden ajaksi. Se on alle prosentti kuntasektorin palkkasummasta.

Korhosen mukaan rahalla ei voi millään kattaa merkittäviä korotuksia edes sairaanhoitajille muusta kunta-alan hoitohenkilökunnasta puhumattakaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat