Mainos

Koreoiden rajalla ammuttiin varoituslaukauksia

Koreoiden rajalla käytiin tänään lyhyt laukaustenvaihto.

Etelä-Korean armeija ilmoitti, että sen sotilaat ampuivat kymmenen varoituslaukausta nähtyään Pohjois-Korean sotilaita rajan pinnassa maiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Pohjoiskorealaiset vastasivat laukauksiin.

Välikohtaus sattui vain muutamaa tuntia ennen kuin Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin oli määrä vierailla vyöhykkeellä.

Cohen ennusti Koreoiden pikaista yhdistymistä

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen tuomitsi tänään Pohjois-Korean "rappeutuvan ja kuolevan" kommunistisen järjestelmän ja kehotti maata tekemään rauhan Etelä-Korean kanssa.

Cohen puhui toimittajille Panmunjomin rajakylässä Koreoiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Hän sanoi toivovansa, että Pohjois-Korea "ennemmin tai myöhemmin" tunnustaa Etelä-Korean demokratian edut.

Amerikkalaisille sotilaille puhuessaan Cohen ennusti jo Koreoiden pikaista yhdistymistä.
-Olemme jo kalkkiviivoilla matkalla kohti yhdistynyttä ja vapaata Koreaa, hän sanoi Camp Caseyn tukikohdassa lähellä rajavyöhykettä.

Pohjois-Korea suostui eilen aloittamaan 16. huhtikuuta Etelä-Korean ja Yhdysvaltain kanssa keskustelut rauhanneuvotteluista, joilla viimein muodollisesti päätettäisiin vuosina 1950-1953 käyty Korean sota.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.