Mainos

Kööpenhaminassa taas rajuja mellakoita

Kööpenhaminassa on jälleen puhjennut mellakoita. Aiemmin tilanne kärjistyi, kun poliisi joutui rauhoittelemaan vallatusta talosta häädettyjä nuoria voimatoimin.

Tanskan poliisi kertoo ottaneensa kiinni noin 160 nuorisotalon tyhjennystä vastustavaa mielenosoittajaa Kööpenhaminassa. Paikalle on pyydetty poliiseja koko maasta.

Uutistoimisto TT:n toimittaja kertoo, että nuorisotalon lähellä olevalle Nörrebrokadulle on kasattu barrikadeja, ja monet niistä olivat illalla tulessa.

Loukkaantuneiden määrästä ei ole tietoa, mutta ainakin yksi mielenosoittaja on viety sairaalaan.

Mellakkaan yllytystä internetissä

Kööpenhaminan aiemmin tyhjennetyn nuorisotalon puolustajat kutsuivat kannattajiaan tänään kaduille internetissä julkaistussa vetoomuksessa.

Tanska kiristi tänään rajavalvontaansa estääkseen ulkomaalaisia aktivisteja pääsemästä maahan.

Kööpenhaminan poliisi otti aiemmin yhteen vallatusta talosta häädettyjen nuorten kanssa. Nuoret heittelivät poliisia katukivillä sen jälkeen, kun poliisi oli tyhjentänyt talon Nörrebrossa.

Poliisi laski kahdella helikopterilla katolle terrorismin vastaisia joukkoja. Poliisi pidätti viitisenkymmentä nuorta.

Jatkoa joulukuun mellakoinnille

Viime joulukuussa talon tyhjentämistä vastustaneet mielenosoitukset yltyivät rajuiksi mellakoiksi, joiden yhteydessä pidätettiin satoja mielenosoittajia, mukana myös muutamia suomalaisia.

Poliisi oli nytkin varautunut mellakoihin ja eristänyt talon lähialueet mellakka-aidoilla. Poliisi kehotti tiedotusvälineiden avulla sivullisia pysymään poissa alueelta väkivaltaisten yhteenottojen pelossa.

Nörrebron talo oli vallattuna 1980-luvun alusta alkaen. Kööpenhaminan kaupunki on myynyt talon uskonnolliselle yhteisölle, joka on suunnitellut sen purkamista.

(MTV3-STT-Ritzau-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.