Mainos

Konepistooleja, käsiaseita - laaja laittomien aseiden kauppa paljastui

Poliisi on paljastanut laajan laittomien aseiden kaupan Joensuussa.

Poliisi epäilee törkeästä ampuma-aserikoksesta kahta 27-vuotiasta joensuulaista miestä. Toiminta on tapahtunut vuoden 2010 lopulta tämän vuoden alkuun. Toinen miehistä on hankkinut aseiden osia sekä Suomesta että ulkomailta.

Osat on koottu Joensuussa toimiviksi aseiksi ja aseet on myyty edelleen pimeille markkinoille.

Poliisi on takavarikoinut jutun tutkinnan yhteydessä kolme konepistoolia, kaksi haulikkoa, yli 20 käsiasetta ja huomattavan määrän luvanvaraisia aseiden osia, joista olisi saanut koottua yli 10 toimivaa käsiasetta. Lisäksi on takavarikoitu runsaasti aseisiin sopivia patruunoita.

Tutkinnan perusteella miehet ovat välittäneet edelleen useita kymmeniä käsiaseita ja vähintään viisi konepistoolia ostajille, joilla ei ole ollut lupaa aseiden hankintaan. Tutkinnassa ei ole pystytty selvittämään minne aseet ovat päätyneet, mutta poliisin haltuun on päätynyt eri rikosten tutkinnan yhteydessä eri puolilta maata joitakin yksittäisiä aseita, joiden epäillään olevan peräisin joensuulaismiehiltä.

Poliisi epäilee miesten saaneen toiminnallaan välitettyjen aseiden määrän ja aseiden hintojen perusteella noin 100 000 euron rikoshyödyn. Miesten kertoman mukaan osa aseista on vaihdettu dopingaineisiin ja tältä osin juttua on tutkittu dopingrikoksena.

Miehet ovat olleet tutkinnan aikana vangittuna ja matkustuskiellossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.