Mainos

Kommentti: Vihdoin joku muu kuin Ronaldo ja Messi – jalkapallo tarvitsi Luka Modricin palkitsemisen

1:18

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Lionel Messi, Lionel Messi, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Cristiano Ronaldo. Kuulostaako yksitoikkoiselta? Listassa ovat järjestyksessä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden parhaana palkitut pelaajat 2008–2017.

Videolla Modricin näyte syöttötaidosta viime viikon Mestarien liigan ottelussa Real Madrid-AS Roma.

Portugalilainen Ronaldo ja argentiinalainen Messi ovat kiistatta lajinsa kaikkien aikojen parhaita pelaajia. Hyökkääjiä, jotka hehkuvat highlight-koosteissa täysosumillaan ja pienen tilan taidonnäytteillään, joita nähdään hyökkäyskolmanneksella. Messin ketteryys ja teknisyys alhaisella painopisteellä, Ronaldon äärimmäinen urheilullisuus ja juoksuvoima.

Samalla kun tämä kaksikko on jyllännyt, toki ansaitustikin, otsikoissa, yleinen huomio on kiinnittynyt liian korostuneesti hyökkäyspään maaleihin ja namutteluihin. Ammattipiireissä keskikentän avainpelaajia, puolustajia ja maalivahteja on arvostettu yhtä lailla, mutta suuren yleisön katse on ollut nauliintunut huippuhyökkääjien temppuihin maalin välittömässä läheisyydessä.

"Isä, minä haluan olla tuollainen."

Ei mitään superduolta pois. Yksittäisistä vuosista voi aina taittaa peistä, mutta Messi ja Ronaldo ovat henkeäsalpaavilla, pelistä toiseen kantavilla suorituksillaan isossa kuvassa lukuisat vuoden pelaaja -pystinsä aiemmin ansainneet.

On kuitenkin koko lajille tuiki tärkeää, että palkinto ojennettiin tänä vuonna keskikenttäpelaaja Luka Modricille. Ääniä antoivat toimittajat, fanit, maajoukkueiden valmentajat ja kapteenit, niin että kunkin osuus kokonaispotista oli 25 % – ja he siis katsoivat Modricin parhaaksi. Messi ei ollut tänä vuonna edes kärkikolmikossa, johon ylsivät Modricin ohella Ronaldo ja Liverpoolin egyptiläiskärki Mohamed Salah.

Modric on jo useana vuonna osoittanut arvonsa Real Madridille, jota hän oli keväällä kapellimestaroimassa kolmanteen peräkkäiseen Mestarien liigan pystiin. Lisäksi kesän MM-kisojen parhaana pelaajana palkittu Modric oli joukkueensa ehdoton hidalgo, kun Kroatia liiti kesällä sensaatiomaisesti MM-hopeaan.

Modric on keskikentän elävä tietokone, joka rytmittää peliä ihailtavasti ja jakaa silkkisillä jaloillaan millintarkkoja, monipuolisia syöttöjä, joilla peli virtaa omalle joukkueelle suotuisasti. Modricin syötöt eivät ole läheskään aina viimeisiä maaliin vapauttavia passeja, mutta silloin kun eivät ole, niiden kautta nuo seuraavat, viimeistelevät suoritukset ylipäätään mahdollistuvat.

Nuorille jalkapalloilijan aluille tällaiset esikuvat ovat tärkeitä. Modricin palkitseminen peilaa sitä, että jalkapallossa on kyse paljon muustakin kuin hyökkääjien YouTube-taidonnäytteistä.

Modricille osoitettu kunnia saa omalta osaltaan entistä useammat suuntaamaan silmiään myös kentän alempiin, yhtä lailla elintärkeisiin pelaajiin: "Isä, minä haluan olla tuollainen."

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja