Luka Modric on vuoden pelaaja! Ronaldon ja Messin pitkä valtakausi päättyi

Real Madridin kroatialainen keskikenttätähti Luka Modric on palkittu Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden miespelaajana.

Pääkuvan videolla juttua kevään Mestarien liigan finaalista, jota Modric oli voittamassa.

Modric oli kapellimestaroimassa Real Madridia kolmanteen perättäiseen Mestarien liigan voittoon. Huima kausi jatkui Venäjän MM-kisoissa, joissa turnauksen parhaana pelaajana palkittu Modric oli tähdittämässä Kroatiaa hopealle.

Modricin saatua vuoden pelaaja -palkinnon tuli päätökseensä Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin yhtäjaksoinen valtakausi. Kaksikko oli jakanut keskenään kaikki vuoden pelaaja -palkinnot vuodesta 2008 eteenpäin. Tänä vuonna kärkikolmikossa oli superkaksikosta vain Ronaldo, yhdessä Liverpoolin Mohamed Salahin ja palkitun Modricin kanssa.

Vuoden naispelaajaksi valittiin brasilialainen Marta, joka pelaa yhdysvaltalaisessa Orlando Pridessa.

Deschampsille kruunu Ranskan maailmanmestaruudesta

Vuoden miesmaalivahtina palkittiin belgialainen Thibaut Courtois, joka edusti viime kaudella Chelseaa ennen siirtymistään kuluneena kesänä Real Madridiin.

Vuoden miesvalmentajan palkinto ojennettiin Ranskan kesällä maailmanmestaruuteen johdattaneelle Didier Deschampsille.

– Emme ole mitään ilman pelaajiamme. Haluaisin kiittää koko joukkuetta. He tekivät kovasti töitä, jotta minä olen täällä tänä iltana, Deschamps sanoi puheessaan.

Vuoden naisjoukkueen valmentajan pystin pokkasi ranskalaismies Reynald Pedros, joka luotsasi Lyonin ykköseksi Ranskan liigassa ja Mestarien liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat