Kommentti: Jesse Puljujärvi koki NHL:n teinibuumin nurjan puolen

Puljujärvi: Fysiikka kehittynyt, pelikirja paremmin hallussa 4:38

NHL:stä on tullut viime vuosina yhä enemmän nuorten miesten sarja. Connor McDavid ja Auston Matthews eivät ole ainoita teini-ikäisiä, jotka ovat lyöneet itsensä läpi heti tulokaskaudellaan.

Video: Jesse Puljujärvi pohtii tulevaa NHL-kautta ja omia odotuksiaan. 

Seurapomot luopuvat keskinkertaisista veteraaneista entistä helpommin, kun tilalle pukkaa nipin napin rippileiriltä valmistuneita pelaajia, jotka ovat valmiita NHL-pelin vaatimuksiin pelillisesti, fyysisesti ja henkisesti.

Kaiken nuoruushuuman keskellä on hyvä muistaa, ettei NHL:ään kävellä edelleenkään kuin Esson baariin. Vaikka teinisensaatioita on yhä enemmän, he ovat kuitenkin poikkeuksen poikkeuksia.

Patrik Laineen ja Sebastian Ahon loistavat läpimurrot heti tulokaskaudella ovat saaneet Jesse Puljujärven NHL-alkutaipaleen näyttämään entistä ankeammalta. 

Puljujärvi kertoi avoimesti MTV Sportin haastattelussa, ettei hän ollut riittävän hyvässä kunnossa kaksi vuotta sitten tullessaan Edmonton Oilersin harjoitusleirille. Polvileikkaus oli vaikeuttanut harjoittelua kesällä.

Kun pelit eivät sujuneet, itseluottamus oli syöty nopeasti. Niitä rippeitä Puljujärvi on keräillyt pari vuotta.

Edelliskesänä treeniä jarrutti kyynärpäävamma, mutta viime kesä oli jo hyvä, mikä lupaa myönteistä kautta Oulun Kärppien kasvatille.

NHL-pelaajan on oltava iästä riippumatta fyysisesti riittävän kyvykäs – ja varsinkin hyvä luistelija. Nyky-NHL on tappavan vauhdikas. Edmonton tuskin olisi antanut ilman kärkivarauksen tuomaa suojaa Puljujärvellä edes satunnaisia näyttömahdollisuuksia ylhäällä.

Vaikka oppilas olisi huippulahjakas, kotiläksyt pitää olla tehtynä, kun tunnit alkavat.

Pelaajat eivät ole pleikkariukkoja, jotka liitetään ohjaimella joukkueeseen ja alkavat mättää tehoja omalle oletusarvolleen ominaisella tahdilla. He ovat tuntevia ihmisiä, jotka reagoivat ympäristöön samoilla periaatteilla kuin kajaanilaisen pk-yrityksen kausityöntekijä tai punavuorelainen perushipsteri.

Puljujärven alamäkeä vauhditti heikko kielitaito, mikä sai nuorukaisen suistumaan ulkokehälle joukkueen sisäpiiristä. Nyt sekin osa-alue alkaa kehittyä pikkuhiljaa, mikä nostaa mukavuusindeksiä.

Jos Puljujärvi tekee tästä vielä NHL-uran, se on hieno kehitystarina. Näin rosoista reittiä ei silti kenellekään varsinaisesti voi suositella. 

Lue myös:

    Uusimmat