Kommentti: Arvio Jesse Puljujärvestä meni vihkoon – "biisonitapaus" kertoi isosta muutoksesta

7:44
Tulosruutu raportoi Jesse Puljujärven hyvistä otteista Calgary Flamesia vastaan.

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi voitti NHL-uran alun vaikeudet ja pelaa nyt elämänsä parasta jääkiekkoa. MTV Urheilun Marko Leppänen on yksi niistä, joka ei tällaiseen nousuun uskonut. 

Ei tuosta taida tulla ikinä yhtään mitään. 

Se ajatus tuli päähän monta kertaa Jesse Puljujärven ensimmäisellä, kolme kautta kestäneellä NHL-visiitillä Edmonton Oilersissa. 

Puljujärvi seilasi pelin ulkopuolella, jäi jälkeen pelitempossa ja katseli ympärilleen kaihoisasti kuin ajatellen, että pääsisipä takaisin Ouluun pellaamaan. 

Ero jo kehonkielessä nykyiseen on valtava. Puljujärvi huokuu itseluottamusta, pysyy pelin ytimessä ja silminnähden nauttii pelaamisesta. 

Elämästä ylipäätään. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jälkeenpäin on helppo sanoa, että Puljujärvi lähti NHL:ään liian aikaisin, täysin valmistautumattomana raakileena heti varausvuonna 2016. 

Vaikeuksia oli jokaisella alueella, eikä vähiten kaukalon ulkopuolella. Kun englanti ei taipunut, se vaikeutti väistämättä joukkueen sisään pääsemistä. 

Läpimurtoa ei tullut kolmannellakaan kaudella, ja 46 ottelussa syntyi vaatimattomat yhdeksän pistettä. Kun Puljujärvi suuntasi seuraavaksi kaudeksi takaisin SM-liigaan ja Kärppiin, olin aivan varma, että sille tielle hän jää. 

Viime kaudella pelissä näkyi jo enemmän valonpilkahduksia, ja tällä kaudella Puljujärvi on suorastaan loistanut.

Puljujärvi alkaa nyt 23-vuotiaana muistuttaa sitä pelaajaa, jollaista hänestä ennustettiin nuorena leijonatähtenä. 

Puljujärven kohdalla on puhuttu paljon kielitaidosta, eikä syyttä. Kun englanti on alkanut taipua, Puljujärvi on saanut aitoa persoonaansa paremmin esiin. 

Esimerkiksi Puljujärven kommentit tapaamisesta biisonin kanssa sulattavat jäisimmänkin sydämen. 

On helppo heittää, että kyllä jokainen tekee pisteitä maailman parhaan pelaajan Connor McDavidin vierellä. Kuvio ei mene ihan niin suoraviivaisesti. McDavidin ketjussa pelaaminen vaatii samankaltaista ennakointia ja reagointikykyä kuin esimerkiksi Sidney Crosbyn kanssa. 

Voi kuvitella, miten syvissä vesissä juniorilupaus on vaikeimpina aikoina käynyt. Sitäkin paremmalta menestys taitaa nyt tuntua. 

Niin hyvältä kuin Puljujärven peli näyttääkin, hän tuskin nousee koskaan NHL:n terävimpään tähtikategoriaan. 

Toki siinäkin arviossa olisi kiva olla väärässä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja