Näkökulma: Jesse Puljujärven AHL-tappelu viimeinen niitti – pelastusoperaatio aloitettava välittömästi

Jesse Puljujärvi hakee NHL-läpimurtoa –"Nyt on fysiikka kunnossa" 1:28

Jesse Puljujärven piti mättää viimeistään kolmannella NHL-sopimuskaudellaan tehopisteitä Edmonton Oilersissa, mutta sen sijaan hän tappelee farmiliiga AHL:ssä. Kyse alkaa olla jo isommista asioista kuin Puljujärven pärjäämisestä jääkiekkoilijana, kirjoittaa MTV Sportin Marko Leppänen.

Jesse Puljujärvi puhuu videolla parantuneesta fysiikastaan. 

Ei sitä välttämättä voi kutsua Puljujärven tappeluksi, vaan enemmänkin itsepuolustukseksi. Joka tapauksessa hänelle kirjattiin tilastoihin tappelu AHL:ssä. 

Pohjakosketus on saavutettu. 

Ensimmäinen ja toinenkin NHL-kausi voidaan vielä panna totuttelun piikkiin, mutta kolmannella kaudella pitäisi jo tapahtua, kun kyse on TOP10-varauksesta. Korkean varauksen tuoma "suoja-aika" on loppumassa. 

Syitä Puljujärven heikkoon urakehitykseen voidaan hakea loputtomasti ulkopuolelta. Edmonton Oilers on sekasotkuinen organisaatio, joka ei ole pystynyt tukemaan Puljujärveä parhaalla tavalla. Hänestä on tullut tiskirätti, jota heitellään ympäri keittiötä. 

Toiveet olivat nousussa kauden alla, kun Puljujärvi kertoi saaneensa harjoitella vihdoin ehjän kesän. Itse pelissä ei fysiikan kehittyminen ole näkynyt. 

Puljujärven peli on kuin peilikuva Florida Panthersin kapteenista Aleksander Barkovista. Kun Barkov näyttää ennakoivan koko ajan mitä kaukalossa tapahtuu, Puljujärvelle jokainen tilanne näyttää tulevan yllätyksenä. Ja sitten ollaankin jo yltäpäältä kusessa, selviytymässä, etsimässä hätäratkaisua. 

Fysiikkaa voi aina kehittää, mutta huolestuttavinta on, ettei Puljujärvi ole pelinäkemykseltään kuin korkeintaan auttavaa NHL-tasoa. 

Puljujärven korkea varaus ja isot odotukset ovat asettaneet riman korkealle. Nyt se rima on hakattu sentin palasiksi ja upotettu seiväskuoppaan. 

Ollaan tilanteessa, jossa kyse alkaa olla jo isommista asioista kuin Puljujärven pärjäämisestä jääkiekkoilijana.

Mikä on Puljujärven tulevaisuus ihmisenä?

Vaikea edes kuvitella millainen myrsky Puljujärven sisällä roihuaa. Urheilijan kiivetessä ylös tukijoita kyllä löytyy, kun taskusta tippuneitä seteleitä voi korjailla talteen. Kun tasapaino järkkyy ja urheilija putoaa alas, vastassa odottaa kova ja kylmä betoni. 

Edmonton Oilersia kiinnostaa ensisijaisesti se, miten paljon suomalaislaituri saa aikaan tehopisteitä kaukalossa. Tai se, miten ison vastineen hänestä saa mahdollisessa kaupassa. Seuran tuki vähenee kummasti, kun status heikkenee. Sitä paitsi Oilersissa on tällä hetkellä mietittävänä tuhat muutakin ongelmaa kuin Puljujärven henkinen tila. 

Tässä vaiheessa astuvat esiin lähipiiri, perhe, ystävät, agentit, ja ketä ikinä Puljujärvi lähellään pitää. 

On loppujen lopuksi sivuseikka, pelaako Puljujärvi loppuelämänsä NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä, SM-liigassa tai Kempeleen kesäsarjassa. Paljon traagisempaa on, jos nuori ihminen menettää toteutumattomien haaveidensa takia kokonaan luottamuksen itseensä ja elämään. 

Niin tuppaa tapahtumaan usein ihmisille, jotka ovat panneet kaiken yhden kortin varaan. 

Jonkun pitää nyt kysyä, että miten sinulla Jesse oikeasti menee. Eikä vastaukseksi kelpaa, että hyvin muuten, mutta kun en saa ylivoima-aikaa. 

Niin korea sarja kuin NHL onkin, elämää on sen ulkopuolellakin. 

Joten pidä Jesse kieli ulkona ja pilke silmässä, vaikka peli ei aina kulkisikaan. 

Lue myös:

    Uusimmat