Kommentti: HJK säväytti euroavauksessaan – maksimaalinen testi edessä jo viikon päästä

Tulosruutu: HJK taipui Real Betisille 0-2 Eurooppa-liigan avauksessa – tässä ottelun kohokohdat.

0-2 tappiosta huolimatta HJK esiintyi edukseen kotikentällään Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussa espanjalaista huippujoukkuetta vastaan, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Kokenut ja arvostettu Real Betis-luotsi Manuel Pellegrini oli muovannut avausmiehistönsä lähes täysin uuteen uskoon sitten Real Madrid -ottelun. Eritoten ensimmäiset 30 minuuttia sujuivat paljolti HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan laatiman pelisuunnitelman mukaan.

Isäntien 3-4-3- tai tilanteesta riippuen 5-3-2-ryhmitys liikkui puolustussuuntaan tiiviisti ja yhtenäisesti. Vasta jakson loppupuolella vierasjoukkue sai luotua tukalampaa painetta ja muutaman erittäin laadukkaan maalintekopaikan erinomaisesti torjuneen Conor Hazardin vartioimalle maalille.

Kotijoukkue kykeni pallollisessa pelaamisessaan nyt ajoittain myös pidempiin pallonhallintajaksoihin, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät kortille. Muutaman lupaavan tekopaikan laadukas Betis-puolustus onnistui blokkaamaan aivan viime hetkillä.

Kaikkiaan HJK:n peli-ilme oli ottelussa melko rohkea ja ennakkoluuloton, vaikka Betis kykeni pelaamaan etenkin toisella jaksolla vahvemmin omaa lyhytsyöttöpeliään ja liikuttamaan vastustajaansa haluamallaan tavalla, kun HJK-pelaajat väsyivät. Avausjakson lopun rangaistuspotkutuomio oli kyseenalainen, mutta ei paremmuudesta lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Vaikka joukkueiden välinen iso laatuero puski esiin väistämättä kamppailun edetessä, myönsi Pellegrini taiston tauottua lehdistötilaisuudessa, että erityisesti tekonurmi toi oman vaikean haasteensa pelaajilleen. Eli HJK:n kotietu nousi taas merkittävään rooliin euro-ottelussa.

Koskela puolestaan oli kauttaaltaan hyvin tyytyväinen suojattiensa pelaamiseen, vaikka lopputulos tietysti harmitti. HJK:n nopeat tilanteenvaihdot saivat vierasjoukkueen ajoittain jopa hieman helisemään. Isännille avausottelu antoi rutkasti itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Jo ensi viikon torstaina Koskelan miehistö kohtaa vieraissa italialaisseura AS Roman. Selvää on, että haaste tulee olemaan maksimaalinen. Bulgarialaisseura Ludogoretsille yllätystappion kärsinyt Jose Mourinhon miehistö tulee ärsytettynä vastaan.

Ennen sitä tulevana sunnuntaina helsinkiläisryhmällä on edessään Veikkausliigassa kova haaste, kun vastaan asettuu FC Honka vieraissa. Pelin kokonaisvaltainen piristyminen kreivin aikaan antaa Koskelalle rutkasti syytä tyytyväisyyteen.

Keskialueella tähtipelaaja Lucas Lingman johtaa laadukkaasti pelinrakentelua yhdessä Santeri Väänäsen kanssa. Alakerrassa taasen kokenut Jukka Raitala suorittaa Miro Tenhon säestäessä korkealuokkaisesti tehtaan takuulla. Laitapelaaja David Browne on puolestaan noussut uuteen kukoistukseen. Toisella kaistalla Murilo on pelannut lähestulkoon koko kauden ensiluokkaisen dynaamisella tavalla. Koskela on kierrättänyt laajaa pelaajarinkiään hyvin fiksusti.