Kommentti: Huuhkajat sai karmaisevan oppitunnin

Bosnia ja Hertsegovina antoi todellisen myrskyvaroituksen Huuhkajille – taistelu lohkon kakkospaikasta on vasta kiihtymässä, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Zenicasta.

Isäntäjoukkue antoi samalla myös malliesimerkin Huuhkajille siitä, millä tyylillä heidän tulee lähteä kukistamaan Armenia Turussa tiistaina. Markku Kanervan suojattien täytyy ottaa Bosnian tavoin luulot pois vastustajaltaan heti avausjaksolla. Peli-ilmeen pitää olla tyystin erilainen kotikentällä.

Kotijoukkueen aktiivinen prässi riisui ja lamaannutti Suomen totaalisesti aseistaan heti kamppailun ensi hetkistä lähtien. Kotijoukkue iski terävästi paljolti vieraiden vasemman laidan kautta paraatipaikoille – Pyry Soiri ja Jere Uronen olivat aivan liian usein helisemässä bosnialaisten melkoisen rujossa käsittelyssä.

LUE MYÖS: Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva sanoi sen suoraan: "Olen pettynyt – ihan perusasioita"

Jossiteltavaakin Kanervan miehistölle toki eilisestä jäi: Paulus Arajuuren loukkaantuminen ja virheellinen pilkkutuomio aiheuttivat jonkin verran parran pärinää ottelun jälkeen Huuhkajien leirissä. Toisaalta tosiasiat on syytä tunnustaa: tasoero oli jopa valtaisan suuri maiden välillä. Bosnia ansaitsi murskavoittonsa.

Suomalaisonnistujat olivat vähissä Zenican illassa. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt, toisen jakson alusta kentälle päässyt Joel Pohjanpalo teki ilahduttavasti maalin, mutta on selvää, että hänen pelituntumansa on vielä hieman kateissa. Yritteliään Pohjanpalon lisäksi positiivisessa mielessä esiin nousi takuuvarma toppari Joona Toivio, joka teki jälleen kerran voitavansa alakerrassa. Sekään ei riittänyt.

LUE MYÖS: Ei vain synkkä tappio – avainpelaajan loukkaantumisesta ikävä takaisku Huuhkajille: "Ei ole helppoa luovuttaa"

Armeniaa vastaan pelin henki muuttuu täydellisesti. Suomi tulee pitämään kotikentällään pelivälinettä ja vieraat vetäytyvät. Siksi Kanervan pitää miettiä myös avauskokoonpanoon joitakin muutoksia. Pohjanpalo ei kykene vielä aloittamaan ottelua, joten olisiko Jasse Tuomisen sijaan oikea hetki asettaa Teemu Pukin kärkipariksi Ruotsin kentillä hyvään vireeseen äitynyt Simon Skrabb?

24-vuotias Skrabb kykenisi osallistumaan Tuomista etevämmin pelinrakenteluun, mikä helpottaisi osaltaan Glen Kamaran ja Tim Sparvin huimaa työsarkaa pelintekijäosastolla. Entä kuka korvaa Arajuuren? Todennäköisesti Sauli Väisänen. Hänen pikkuveljellään Leo Väisäsellä on kirkas tulevaisuus edessään Huuhkajissa, mutta hän saa vielä tyytyä haistelemaan vain tunnelmaa.

Pelkkiä voittoja EM-karsinnoissa napsinut Italia varmisti jo eilen EM-kisapaikkansa J-lohkon kakkossijasta taisto on puolestaan vasta totisesti kiihtynyt. Mikäli Bosnia voittaa loput ottelunsa, olisi Suomenkin kyettävä samaan, toteuttaakseen EM-unelmansa. Mahdotonta se ei ole. Kolme ottelua herkkua on vielä jäljellä.

Tulosruudussa tänään klo 19.10 Markku Kanervan näkemyksiä Huuhkajien tilanteesta. 

Lue myös:

    Uusimmat