HJK:n päävalmentajalta suora näkemys Betisin pilkkuun – ottelun tauottua kentällä haastettiin järjestyksenvalvojia

6:53
Tulosruutu teki selkoa HJK:n ja Real Betisin välisen Eurooppa-liiga-ottelun kohokohdista.

HJK avasi jalkapallon Eurooppa-liigan lohkopelit tasavahvasti ja upeastikin, mutta sen oli tyytyminen 0–2-tappioon Real Betisille. Espanjalaisvieras livahti tauon kynnyksellä johtoon kuin varkain Willian Josen rankkarimaalilla. Israelilainen erotuomari Roi Reinshreiber vihelsi pilkun VAR-tarkistuksella monen mielestä kyseenalaisesti.

– Vähän osui jalat yhteen – kevyeltä näytti. Tänään (se) oli pilkku, HJK:n valmentaja Toni Koskela aprikoi.

– Paras pallollinen esitys minun aikana europeleissä, Koskela jatkoi.

HJK:n yhtenäinen ja arkailematon esitys oli kantaa hedelmää. Reilun tunnin jälkeen Lucas Lingman kuitenkin epäonnistui kulman jälkeisessä purussa niin, että Willian Jose iski illan toisensa vapaasti takatolpalta.

Kaiken kukkuraksi isänniltä vietiin – VAR-tarkistuksen jälkeen – Malik Abubakarin 67. minuutilla venyttämä osuma paitsiona.

– Olihan se turhauttavaa. Tuuletettiin maalia. Sitten se vietiin pois, HJK:n pelaajista Santeri Väänänen myönsi.

Upea show liki häiriöittä

Torstainen ilta tarjosi loppuunmyydylle HJK:n areenalle, 10 164 katsojaa, kosolti nähtävää. Vain kolme päivää aiemmin, maanantaina, Töölössä koettu fani-häiriköinti HJK–HIFK-derbyssä väistyi mielestä. Nyt fokuksen vei huippufutis, nähtiin ihailtavia yksilösuorituksia ja kuultiin lehtereiltä kannustusta harmonisissa puitteissa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan tarkoin määrittelemät detaljit lisäsivät mausteita. Kenttää kiertävissä sähköisissä mainostauluissa esittäytyivät kansainväliset yhteistyökumppanit, mutta myös jalkapallomaailman viesti Eurooppaa etäämmäksikin englanniksi ja venäläisillä kyrillisillä kirjaimilla: peace – mir (rauha).

– Ei tällaisia ihan liikaa ole, että on tupa täynnä. Hieno fiilis, HJK:n Väänänen kuvasi.

– Näitä saisi olla enemmän ja enemmän, (ottelu) ei unohdu ihan hetkeen, HJK:n valmentaja Koskela komppasi.

Pienenä miinuksena yleisöä saapui paikalle jälleen turhan myöhään. Vielä 20 minuuttia ennen alkuvihellystä sadat jonottivat turvatarkastukseen ja sisäänpääsyyn, ja monet myöhästyivät tästä syystä ottelun startista.

Aivan häiriöttä mittelö ei sujunut, sillä loppuvihellyksen edellä päädystä karkasi nuorehko miesfani kentälle. Järjestyksenvalvojat saivat karkurin nopeasti kiinni ja saatettua pois. Taiston tauottua vielä muutama soolojuoksija pyrähti keinonurmelle haastamaan keltaliivisiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja