HJK:lle rapsahti reilun kymppitonnin sakot – seura häkeltyi

6:47
Tästä ottelusta on kyse: HJK voitti Silkeborgin kotipelissään Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on sakottanut HJK:ta 10 250 eurolla tapahtumista Eurooppa-liigan karsintojen kotiottelussa tanskalaista Silkeborgia vastaan. HJK kertoi asiasta ennen torstai-illan Betis-kotiottelua, joka avaa HJK:n pelit Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

– Summasta peräti 8 000 euroa on sanktiota siitä, että katsojat eivät pysytelleet – istumassa tai seisomassa – penkkiriveillään vaan tukkivat katsomoissa kulkuväyliä ottelun aikana. Loppuosa sakosta, 2 250 euroa, tuli yksittäisten esineiden heittämisestä kohti kenttää, HJK kertoi sivuillaan.

HJK kertoo olevansa "häkeltynyt Uefan langettaman sakon suuruudesta" ja seura toivoo, että "erityisesti Eurooppa-liigan otteluissa katsojat malttaisivat pysytellä penkkiriveillään ja pitää portaikot tyhjinä pelien aikana".

– Europeleissä sanktiot muistakin kielletyistä asioista, kuten soihduista ja muista katsomossa kielletyistä aktiviteeteista, ovat suomalaiselle seuralle niin valtavia, että HJK toivoo katsojilta yhteistyötä ja ymmärrystä asiassa.

HJK voitti Silkeborgin elokuussa kotonaan 1–0, ja kun vieraspeli päättyi 1–1, eteni HJK lohkovaiheeseen. Tänään loppuunmyydyllä Töölön stadionilla vastaan asettuvan espanjalaisseura Betisin ohella HJK:n vastustajat lohkossa ovat italialainen AS Roma ja bulgarialainen Ludogorets.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja