Mainos

Kolumbiassa riehui tuhoisa myrsky

Voimakkaiden sateiden nostattamat tulvat aiheuttivat Kolumbiassa Florencian kaupungissa ainakin 10 ihmisen kuoleman eilen. Kadoksissa on 100 ihmistä.

Viranomaisten mukaan muta- ja kivivyöryt pyyhkäisivät kaupungin slummialueen yli ennen aamunkoittoa, kun asukkaat nukkuivat. Tiedottajan mukaan ainakin 120 kotia tuhoutui ja pelastustyöntekijät ovat löytäneet ainakin 10 ruumista Caquetan maakunnassa sijaitsevassa Florenciassa. Yön kestäneet sateet aiheuttivat tulvia myös lentokentillä ja katkaisivat tien, joka yhdistää Caquetan muualle Kolumbiaan.

-Tilanne on täysin hallitsematon. Meillä ei ole resursseja ratkaista tätä ongelmaa, Florencian pormestari sanoi tiedotusvälineille. Kuolleiden lukumäärä Florenciassa saattaa Punaisen Ristin virkamiehen Nelson Castanon mukaan vielä nousta. Castano arveli lisäksi, että noin 50 000 ihmistä on jäänyt kodittomaksi Chocon maakunnassa, kun sateet paisuttivat Atrato -jokea, joka on yksi Kolumbian suurimmista joista.

Tyynenmeren rannikolla ainakin 50 000 ihmistä on jäänyt kodittomaksi viime viikonlopun aikana. Tavallista rankemmat sateet ovat piiskanneet Kolumbiaa ja Punaisen Ristin työntekijän mukaan joet uhkasivat rikkoa patoja kuudessa maakunnassa.

Tulvavaroituksia on annettu myös eri puolilla Pohjois-Kolumbiaa ja Karibian rannikkoa. Kolumbian Meteorologisen instituutin säätieteilijät syyttävät myrskyistä La Nina -ilmiötä. Se on syklinen sääilmiö, joka johtuu merivirtojen viilenemisestä Tyynellämerellä.

Lokakuu on usein sateista aikaa Kolumbiassa, mutta La Nina -ilmiönvuoksi rankkasateet ovat olleet tänä vuonna paljon tavallista voimakkaampia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.