Mainos

Kolmessa SM-liigaseurassa kävi sama tuuletus kapteenistossa, kahdessa äänestyksen kautta – ”Taakkaa tuli ja se kohdistui heihin"

0:47
HPK:n ja Kärppien liiga-avauksessa nähty videotarkistus nousi finaalistien kohtaamisen puheenaiheeksi.

Jääkiekon SM-liigassa nähdään alkavalla kaudella uusia kapteeneita useammassakin seurassa. Näistä peräti kolmessa uusi kippari astuu tehtävään edeltäjänsä ollessa yhä mukana pukukopissa.

Tällaiseen ratkaisuun ovat päätyneet viime kaudella puolivälierien ulkopuolelle jäänyt SaiPa sekä kokonaan jatkopelistä karsiutuneet JYP ja Ässät. Lappeenrannassa ja Porissa päätökseen päädyttiin äänestämällä, Jyväskylässä aiemman kapteeniston toiveesta valmennuksen päätöksellä.

JYPissä kokoonpanossa on useampia maailmanmestareita ja rutkasti KHL-kokemusta, mutta Jarkko Immosen, Juha-Pekka Hytösen ja Jani Tuppuraisen ohi kippariksi nostettiin 25-vuotias puolustaja Juuso Vainio.

–  Kokeneet pelaajat ovat kaikki tärkeitä, ja koetettiin heiltäkin saada taakkaa pois, perustelee JYPin uusi päävalmentaja Pekka Tirkkonen MTV Urheilulle.

– Viime kausi oli heille henkisestikin aika raskas, kun juteltiin asiasta heidän kanssaan. Taakkaa tuli, ja kaikki on tavallaan kohdistunut heihin. Nyt he saavat keskittyä olennaiseen, Tirkkonen jatkaa.

Vainiolle kausi on JYPin paidassa neljäs. Viime kaudella hän kolkutteli jo Leijonien MM-joukkueen portteja, joten askel on hänen kannaltaan luonteva ottaa nyt. Samalla tilanne kuvastaa Tirkkosen mukaan laajemmin seuran uusiutumista.

– En usko, että se näkyy omassa tekemisessä sen suuremmin, Vainio arvelee.

– Koetankin olla niin, ettei se näkyisi niin kauheasti. Jatkaa sillä hyvällä duunilla, jota on tehnyt tähänkin mennessä, ja just sellaisena kuin on. Ei tarvitse ruveta esittämään tai leikkimään mitään, Vainio toteaa.

Ville Koho sivuun 12 vuoden kapteenipestin jälkeen

SaiPassa joukkue äänesti uudeksi kapteeniksi laitahyökkääjä Elmeri Kaksosen. 32-vuotias savonlinnalaislähtöinen pelaaja on ollut kaksi kautta Ville Kohon varakapteenina, mutta seuraikonin syrjäyttämiseen ei liity dramatiikkaa. Koho väistyi itse 12 vuoden jälkeen tehtävästä antaen tilaa muille.

– No onhan sillä iso merkitys, että jos tulee jotain ongelmatilanteita itselle, ja Villellä on kuitenkin pitkä kokemus asioissa, niin pystyy kysymään tipsejä, miten jotkut asiat on hoidettu, Kaksonen pohtii.

– Tietenkin olen ollut siinä itsekin rinnalla monta vuotta varakapteenin hommissa, joten on taustaa jo sitä kautta, mutta kyllä kun Ville istuu kopissa vieressä, niin hän on henkisesti ja fyysisestikin joukkueessa läsnä. Se on tärkeä juttu.

Kaksonen luottaa myös oma itsenä olemiseen. Hän näkee johtajia löytyvän joukkueesta useampiakin. Nyt varakapteeneina toimivat Anssi Löfman, ruotsalainen John Persson ja seuraan liittynyt konkarihyökkääjä Teemu Ramstedt.

Ari-Pekka Selin kehuu uutta kapteeniaan

Myös Porin Ässissä äänestettiin uusi kapteeni, kun kaksi vuotta sitten vielä Hermeksessä Mestistä pelannut Niklas Appelgren valittiin tehtävään viime kaudella kipparina toimineen puolustaja Tommi Taimen väistyessä varakapteenin rooliin.

– Appelgrenin luotettavuus ja arvostus kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella näkyi äänestyksessä, kommentoi päävalmentaja Ari-Pekka Selin seuran tiedotteessa.

– Hän sopii tämän kauden joukkueen arvomaailmaan rehellisesti. Kokonaisuutena valmennusryhmä on erittäin tyytyväinen kapteenistoon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja