Kyseenalaisesti hylätty maali veti HPK-leirin täysin hämilleen – "En tiedä, mikä tuo linja on"

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei sulattanut toisen erän hylätyn maalin tuomiota – ylisti myös vastustajaansa:"Kärpät oli hyvä ja ansaitsi voittonsa" 0:47
Videolla Antti Pennasen mietteitä torstai-illan ottelusta.

HPK koki niukan 2-3-tappion Kärpille SM-liigakauden avausottelussa. Ottelun puhuttavimmaksi tilanteeksi nousi toisessa erässä hylätty HPK-maali.

HPK rakenteli komean osuman ottelun toisen erän päätösminuutilla, kun Miro Karjalainen sivalsi pelivälineen verkkoon hienon syöttökombinaation päätteeksi. Osuma kuitenkin hylättiin, koska Tommi Tikan katsottiin estäneen maalialueen ulkopuolella seisonutta Kärpät-vahti Justus Annusta.

Hylätty osuma sai HPK-luotsi Antti Pennasen raivostumaan, sillä valmentajan haastokaan ei tuottanut tulosta. Pennanen raivosi oman aikansa tuomareille, mutta ottelun jälkeen HPK:n mestarivalmentaja oli jo rauhoittunut, vaikka oli yhä erimieltä tuomariston kanssa.

– Näin sen niin, että jos osuma tulee maalivahtiin tahattomasti ulkopuolella, silloin se maali voittaa. Mun mielestä Tikka ei pystynyt tekemään mitään. Se on minun näkemykseni ja he tekivät oman päätöksensä. Sen kanssa eletään, Pennanen summaa ottelun kohutilannetta MTV Urheilulle.

Tilanteen keskiössä oli Annusen päälle ajautunut Tikka, joka joutui hylätyn osuman lisäksi vielä kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon maalivahdin estämisestä. Kyseenalainen tuomaripäätös sai HPK-hyökkääjän hämilleen.

– En oikein tiedä tällä hetkellä, mikä tuo linja on. Toivottavasti meni oikein. Ensin tuntui, että melkein pitäisi hyväksyä, ja sitten lähteekin kakkoselle. Kyllä se vähän sieppaa, Tikka kertaa tuntemuksiaan.

HPK:n keskustelua herättäneessä hylätyssä maalissa osallisena ollut Tommi Tikka kommentoi tilannetta:"Jos säännot on noin, niin sitten se on niin" 0:54
Videolla Tommi Tikan mietteitä illan kohutilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat