Mainos

Atte Ohtamaa nappasi kapteenin homman Kärpissä – saako leijonalegenda huutoa pukukopissa?

0:42

Atte Ohtamaa on SM-liigan kovin paluumuuttaja. Hän peri Oulun Kärppien kapteenin viran Lasse Kukkoselta, mikä on aiheuttanut paljon keskustelua.

Lasse Kukkonen kehuu videolla Kärppien uutta kapteenia Atte Ohtamaata. 

Lasse Kukkonen on Kärppien monivuotinen kapteeni, joka on vienyt ryhmänsä läpi tuulen ja tuiskun. Kukkonen, 36, kantoi C-kirjainta ensimmäisen kerran Kärpissä kaudella 2002–03. Ohtamaa, 30, haaveili silloin vasta ensimmäisistä peleistä Kärppien C-junnuissa Nivalan Cowboysin riveissä.

Onko sinua yllättänyt, että kapteenin valinnastasi on keskusteltu niin paljon?

– Ei ole. Jokainen tuntee Kukkosen ja hänen historiansa. Hän on kuitenkin ollut monta vuotta kapteenina, Ohtamaa sanoi MTV Sportille SM-liigan kauden avaustilaisuudessa.

Kukkonen on kantanut kapteenin vastuuta kunniakkaasti Kärppien lisäksi maajoukkueessa.

– Kukkonen on sellainen johtaja, jota on hyvä kaikkien seurata. Hän on etunenässä näyttämässä suuntaa, miten haastetaan itsensä uusiin rooleihin ja tilanteisiin. Kukkonen on tähän omaankin pestiin hyvä voimavara.

Mitä jos Kukkonen epäonnistuu rännikiekossaan tai lähtee väärässä paikassa ryntäilemään hyökkäyspäätyyn? Huutaako Ohtamaa Kukkosen kuuroksi vaihtoaitiossa tai pukukopissa?

– Ei, meillä ei ole sellaista kulttuuria ollenkaan. Jos pyrkimys on oikea, se on hyvä juttu, Ohtamaa vastaa pieni hymynkare suupielessään.

Posin kautta kehitystä

Kärpissä leijuu ulkoapäin katsottuna vuodesta toiseen rikkoutumattoman positiivinen ilmapiiri, jota ei pääse läpäisemään mikään kielteisyyden peikko. Välillä voitetaan mestaruuksia, ja seura takoo hyvää tulosta.

Ohtamaa virnistää ja huomauttaa, ettei elämä ihan ongelmatonta ole Suomen pohjoisemmassa joukkueessakaan.

– Yritetään kuitenkin elää arkea ilon ja posin kautta. Uskomme, että sitä kautta tulee kehitystä sekä jääkiekossa että elämässä.

Ohtamaa teki Kärppien kanssa peräti viiden vuoden sopimuksen. Sopimuksessa on pykälä, joka antaa mahdollisuuden käydä pelaamassa ulkomaiden sarjoissa. 

"KHL opetti repimään kaiken irti"

Ohtamaa oppi ison talon tavoille KHL-vuosinaan Jokereissa ja Ak Bars Kazanissa. Pelaaminen KHL:n huipulla on opettanut sietämään paineita. KHL-ura huipentui mestaruuteen Kazanissa viime keväänä.

– Kulttuuri on vähän erilaista. Siellä ajatellaan suorasukaisemmin kuin Suomessa. Se opetti repimään itsestä irti joka ilta.

– Olin tottunut jo Oulun aikoina matkustamaan, ettei sekään tullut sokkina. Eikä takaisinpaluukaan tuo muutosta sen kummemmin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja