Kolmen suomalaisen moottorikelkkaturma surettaa Utsjoella - kriisiapua järjestetty

Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella on surtu eilisen moottorikelkkaturman uhreja. Tilaisuuksia järjestetään myös alkuviikosta.

– Turma koskettaa koko kuntaa, sanoi kirkkoherra Arto Seppänen STT:lle.

Onnettomuudessa kuolivat kunnan sivistystoimenjohtaja ja hänen aviomiehensä sekä toisessa kelkassa ollut eteläsuomalainen mies. Pienessä vajaan 1 300 asukkaan kunnassa paikalliset uhrit olivat lähes jokaiselle tuttuja.

Seurakunta ja kunta tarjosivat kriisiapua sekä kunnan työntekijöille että ensihoidon väelle, joka oli turmapaikalla. Tänään iltapäivällä pidettiin tilaisuus Utsjoen kirkonkylän seurakuntakodissa ja illalla vastaavanlainen Nuorgamin kylän rukoushuoneella.

Arjen koittaessa asia on luonnollisesti esillä kouluissa. Tiistaina järjestetään vielä muistotilaisuus, joka on tarkoitettu kaikille kuntalaisille.

Kirkkoherra Seppäsellä on edessä useammat hautajaiset, sillä vähän aiemmin yksi ihminen kuoli Utsjoella autokolarissa.

– Meillä on samaan aikaan viisi vainajaa, onnettomuusuhrien lisäksi kaksi luonnollista kuolintapausta. En ole vastaavaa kokenut niiden 20 vuoden aikana, kun olen täällä ollut, hän kertoi.

Uhrit Nuorgamista

Paikkakuntalaiset uhrit asuivat Nuorgamissa. Sivistystoimenjohtaja toimi myös Nuorgamin koulun rehtorina. Pariskunnalta jäi teini-ikäinen lapsi.

Turma tapahtui Pulmankijärven jäällä Suomen ja Norjan rajan lähellä. Kaamasesta lähtenyt kahdeksan kelkan safari oli ajamassa pohjoiseen Nuorgamin suuntaan, kun vastaan tuli pariskunnan moottorikelkka.

Poliisin mukaan seurueen keskivaiheilla ajanut mies käänsi vasemmalle, jolloin hänen kelkkansa törmäsi vastaantulevaan kelkkaan.

Jäällä saa ajaa 80 kilometriä tunnissa, mutta poliisi ei vielä kertonut kelkkojen arvioitua nopeutta. Kelkat olivat hyväkuntoisia ja turvavarusteet kunnossa.

Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden syiden selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat