Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti laihdutti 40 kiloa muuttamalla muutaman asian perheen elämässä

Australialainen yksinhuoltajaäiti paljastaa keinonsa, joilla hän onnistui pudottamaan 40 kiloa painostaan.

Ruokavalioon ja liikuntaan panostaminen voi saada painon putoamaan, mutta jos kilot haluaa pitää poissa, on tärkeää muuttaa elämäänsä pysyvästi. Eräs nainen keksi kaksi kestävää tapaa, joilla elämänmuutos onnistui ja paino tippui useita kymmeniä kiloja.

Vielä pari vuotta sitten australialainen kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti Meg Gibson painoi 120 kiloa. Ylipaino oli vaivannut naista jo pidemmän aikaa.

– Koko elämäni olin ollut ylipainoinen ja minun täytyi ostaa 16-vuotiaasta lähtien vaatteita isojen osastolta, Meg kertoo.

– Ongelmani oli, että söin liikaa. Olen aina syönyt aika terveellisesti, mutta vaikka minulla oli höyrytettyjä kasviksia, täytin kokonaisen pastakulhon. Söin enemmän ruokaa yhdellä istumalla kuin jotkut syövät yhden päivän aikana.

Arkeen lisää pyöräilyä

Sitten nainen kyllästyi. Painonpudotus alkoikin ruokavalion muuttamisella ja polkupyöräilyn lisäämisellä. Meg alkoi pyöräillä päivittäin, ja nyt hän polkee joka päivä lastensa kanssa kaksi kilometriä kotiin päiväkodista ja koulusta.

– Pyöräilystä on tullut perhetapahtuma. On niin paljon hauskempaa ajaa pyörällä kuin mennä autolla. Lapset puhuvat minulle, kun pyöräilemme. Keskimmäinen lapseni on nyt viisi ja hän on oppinut laskemaan laskemalla taloja, Meg sanoo.

Annoskoot uusiksi

Muutamalla helpolla kikalla Meg alkoi muuttaa ruokailutottumuksiaan pitääkseen annoskoot sopivina ja välttääkseen ylensyöntiä.

– Syömme nykyisin pikkulautasilta ja pienistä murokulhoista, emme isoilta ruokalautasilta ja pastakulhoista. Jos olen edelleen nälkäinen, menen takaisin ja otan lisää, mutta fyysisesti ruoan hakeminen saa minut ajattelemaan sitä, mitä olen tekemässä, Meg kertoo.

Painonpudotustavoitteista muistuttavat ovessa olevat kyltit: Kuinka paljon todella haluat tätä? Istutko tavoitepainosi päällä?

Myös lasten tähteiden jättäminen lautaselle ja jokaista ruokailua ennen nautittu litra vettä ovat auttaneet pääsemään tavoitteeseen. Vuodesta 2015 tähän päivään mennessä Meg on onnistunut pudottamaan 40 kilogrammaa.

– En ole uimapukumalli, mutta olen terve ja kunnossa, ja voin jahdata lapsiani. Se on tärkeää.

Myös skottiäiti onnistui pudottamaan parissa vuodessa 40 kilogrammaa. Lue myös, miten hänen onnistui päästä tavoitteeseensa.

Lähde: News.com.au

***

3:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja