Mies pudotti painoaan 60 kiloa tekemällä kaiken "väärin"

Häpeän tunne vaikeuttaa painonhallintaa – tällainen ilmiö lihavuus on Suomessa 5:37
KATSO MYÖS: Häpeän tunne vaikeuttaa painonhallintaa – tällainen ilmiö lihavuus on Suomessa

Ei tavoitteita, punnituksia, rajoituksia tai aterioiden korvaamista! Chris Terrell päätti luopua kaikista laihdutusohjeista. Se kannatti.

Chris Terrell oli kokeillut jokaista laihtumisohjetta dieeteistä liikuntaan. Hän pudotti 60 kiloa vasta alettuaan tehdä kaiken päinvastoin.

Ei ottanut käyttöön ruokavaliota, lopetti punnitsemisen...

Arkansasissa asuva Terrell painoi 90 kiloa jo 15-vuotiaana. 38-vuotiaana hän oli käyttänyt vuosikaudet kokeillen jokaista ruokavaliotrendiä. Hiilihydraattien hylkääminen kyllä kevensi, mutta kilot tulivat aina lopulta takaisin; kalorien laskeminen tai aterioiden korvaaminen dieettijuomilla ei tuonut tulosta, kertoo Insider.

Vasta isänsä menetyksen myötä vuonna 2019 Terrell pysähtyi. Hän ymmärsi, ettei mikään aiempi ohje ollut toiminut. Mies päättikin alkaa tehdä kaiken päinvastoin kuin ennen: hän ei ottanut käyttöön minkäänlaista ruokavaliota tai kalorilaskentaa, vaan päätti syödä yksinkertaisesti vain silloin, kun oli nälkäinen.

– En aio kieltää itseltäni jäätelöä kymmeneksi vuodeksi, se olisi typerää, Terrell kuittaa.

Säännölliset punnitukset saivat jäädä; niiden sijaan Terrell kävi vaa'alla kerran kuussa. Miehen tavoitteeksi muodostui se, ettei paino nouse; Terrell ei suunnitellut 50 kilon painonpudotustavoitetta, vaan keskittyi puoleen kiloon kerrallaan.

– Ajattelin, että jos olisi aloittanut kymmenen vuotta sitten, olisin jo valmis, vaikka painoa putoaisi puoli kiloa kuussa. Viimeinen asia, jota haluan, on istua kuolinvuoteellani miettimässä "olisinpa aloittanut", Terrell kuvaa.

Terrell jakaa painonpudotusmatkaansa TikTokissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Pudotti 60 kiloa päinvastaisohjeillaan

Painoa on vuosien aikana pudonnut 60 kiloa. Kilot ovat pysyneet poissa, ja Terrell on löytänyt liikkumisen ilon. Mies päätti myös selvittää lihomisensa juurisyyn ja uskoo onnistuneensa.

Terrell ymmärsi, että hänen elämäntapansa mahdollistaa painonnousun. Hän liikkui hyvin vähän, valvoi aamuyöhön joka yö, söi pikaruokaa ja myöntää myös tehneensä liikaa töitä. Terrell ymmärsi olevansa onneton parisuhteessaan ja työpaikassaan, joten hän päätti hankkiutua eroon molemmista.

– Aina, kun laihduin, lihoin kilot takaisin korkojen kera, koska en koskaan ottanut puheeksi oikeaa ongelmaa. Paino palasi, koska olin sama ihminen kuin [laihduttamisen] aloittaessani.

"Voi luoja, lakkaa välttämästä hiilihydraatteja"

Hän jakaa nyt painonpudotussanomaansa sadoille tuhansille TikTok-seuraajilleen. Painonpudotusvalmentajana toimivan Terrellin mukaan muutosten tulee olla pieniä ja yksinkertaisia, jotta painonpudotus aidosti onnistuu.

– Jos olet 130 kiloa ylipainoinen, kuten minä olin, se tulee viemään aikaa. Jopa vuosia. Joten rentoudu, nauti, ja valitse vain sellaisia [uusia] tapoja, joita olet valmis toistamaan seuraavat kymmenen vuotta, mies kuvaa TikTok-videollaan.

– Ja voi luoja, lakkaa välttämästä hiilihydraatteja! Se ei ole ongelmasi. Minä lupaan. Ne eivät ole se ongelma.

Katso myös: Miten oman ihannepainonsa voi löytää?

Miten oman ihannepainonsa voi löytää? 1:30
Katso videolta, miten oman ihannepainonsa voi löytää.

Lue myös:

    Uusimmat