14 vuotta vanha kirje muutti kaiken: Yli 200 kiloa painanut Sarah laihdutti puolet painostaan

Ennen noin 220 kiloa painanut Sarah Kumar on pudottanut painoa jo 111 kiloa. Kirje vanhalta ystävältä auttoi muuttamaan kaiken!

Sarah Kumar painoi jo noin 220 kiloa, kun hän viimein päätti laihduttaa. Osasyynä elämänmuutokseen oli Kumarin löytämä kirje, jossa häntä anottiin laihtumaan terveytensä vuoksi. Kirje oli jo 14 vuotta vanha.

Ruokiin kului kymmeniä tuhansia vuodessa

Aiemmin Kumar söi roskaruokaa, kuten kaksi isoa pizzaa, suklaalevyjä ja neljä litraa limonadia joka päivä. News.com.au-sivuston mukaan vuodessa Sarahin ruokiin kului jopa 22 000 dollaria.

36-vuotias australialaisnainen kertoo aloittaneensa epäterveen syömisen jo 13-vuotiaana.

– Söin määriä, jotka eivät vain ole inhimillisesti mahdollisia, ja etsin aina tapoja saada lisää ruokaa. Kun kasvoin, oli päiviä, joina söin niin, että luulin kuolevani, Kumar muistaa.

– Makasin oikeasti sängyssä ja ajattelin "tämä on tässä, en herää huomenna". Mutta sitten nousin seuraavana aamuna ylös ja tein kaiken uudelleen. Se oli häijy kierre.

Sarah ennen ja nyt. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kumar söi salaa muilta ja tunnustaa, että syöminen oli hänelle addiktio.  Hän esimerkiksi söi yksinään perhekokoisia aterioita, mutta teeskenteli noutoruoan toimittajille, että kotona on muitakin.

Kirje vanhalta ytävältä auttoi muuttamaan kaiken

Kumarin elämä muuttui, kun hän sai työnantajaltaan mahdollisuuden vaihtaa toimipistettä. Pakatessaan tavaroitaan muuttoa varten Kumar löysi kirjeen vanhalta ystävältään.

Kirje oli vuodelta 2004, ja siinä ystävä anoi Kumaria laihduttamaan.

Kumar kuvaa hetkeä "heräämisekseen".

Sarah ennen ja nyt. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Nyt Kumar on pudottanut painoa jo 111 kiloa ja kuusi vaatekokoa. Hänen tarkkaa alkupainoaan ei tiedetä, sillä Kumar kävi punnituksessa vasta neljän kuukauden elämänmuutoksen jälkeen. Tuolloin hän painoi 211 kiloa.

Kumar itse on arvioinut painaneensa pahimillaan noin 220 kiloa. Ensimmäisenä päivänään kuntosalilla hän kykeni kävelemään vain kuusi minuuttia hidasta vauhtia. Hitaasti hän kuitenkin alkoi kehittyä.

Kun Kumar oli itse pudottanut 50 kiloa, hän pääsi lihavuusleikkaukseen. Nyt hän treenaa kuutena päivänä viikossa ja inspiroi muita elämäntapamuutoksellaan.

Sarah ennen ja nyt. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Söi jopa 3600 kilokalorin aterioita

Aiemmin Kumar söi aamupalaksi kahvin ja energiajuoman, naposteli sipsipussin ja suklaapatukan ja täytti loppupäivän jättimäisillä, jopa 3600 kilokaloria sisältävillä aterioilla.

Nyt hän aloittaa aamunsa kananmunilla, vihannestikuilla ja kotitekoisella dipillä, ja jatkaa näistä terveellisiin, esimerkiksi vihanneksia ja grillattua kanaa sisältäviin aterioihin.

– Elämäni oli (ennen) niin yksinäistä ja kurjaa, etten oikeastaan kutsuisi sitä edes elämiseksi. Ihmiset eivät ymmärrä, miten vaikeaa ylipainoisen ihmisen on vain olla olemassa maailmassa. Kieltäydyin aina erilaisista asioista kokoni vuoksi, Kumar kommentoi.

– Olen viimein saavuttanut rauhan itseni kanssa. Minulla on kokonaan uusi elämä, enkä koskaan ole ollut onnellisempi, nyt 109-kiloinen Kumar kertoo.

***

2:50

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja