Mainos

Kolme kuoli Israelin tulituksessa

Palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin viime viikolla määräämä tulitauko näyttää jo hajoamisen merkkejä. Israelin ja palestiinalaisten taistelut ovat vaatineet jälleen ihmishenkiä.

Israel-PLO

Kolme palestiinalaista siviiliä on saanut surmansa Israelin armeijan tulitettua Netzarimin juutalaisiirtokuntaa Gazassa. Lisäksi kolme muuta ihmistä on haavoittunut.

Israelin armeija kertoo aloittaneensa tulituksen sen jälkeen, kun sen sotilaat joutuivat hyökkäyksien kohteiksi juutalaisiirtokunnan alueella. Välikohtauksen pelätään vaikuttavan tuhoisasti viikko sitten alkaneeseen tulitaukoon.

Israelin ja palestiinalaisten on määrä pitää tänään turvallisuusneuvottelut Ramallahissa, Länsirannalla. Mukaan on kutsuttu myös Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n johtaja George Tenet, joka yrittää tukea osapuolten haurasta aselepoa.

Kolmen palestiinalaisen kuolema nostaa nyt Lähi-idän kuolonuhrien määrän yli kuuteensataan. Joidenkin tietojen mukaan 603 ihmistä on saanut surmansa syyskuun lopulla alkaneen palestiinalaisten kansannousun jälkeen. Kahakoissa arvioidaan kuolleen yli 470 palestiinalaista ja israelilaisten kohdalla kuolonuhrien määrä on noussut yli sataan. Lisäksi levottomuudet ovat vaatineet ainakin viiden ulkomaalaisen ihmisen hengen.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.