Kolme helppoa vaihetta: Pidä vaatteesi ja vaatekaappisi ojennuksessa!

Siisti vaatekaappi on ennen kaikkea ilo silmälle, mutta myös vaatteesi kiittävät. 

Pursuileva vaatekaappi ja roikkuvat henkarit ovat monelle meistä tuttuja ongelmia. Mitäpä jos ottaisit ryhtiliikkeen jo heti vuoden alusta ja järjestelisit vaatekaappisi kerralla uuteen uskoon?

Tarvittavat vaatteet löytyvät silloin helposti, ja kunnolla ripustetut ja viikatut vaatteet pysyvät kunnossa pidempään. Tyhjennä siis vaatekaappisi ja uudelleenorganisoi se näiden kolmen kohdan avulla.

1. Osta tarpeeksi henkareita

Vaatekaapin organisoiminen kannattaa aloittaa henkareista. Jotta saat vaatteesi ojennukseen, tulee henkareita olla riittävästi ja niiden tulee olla ehjiä. Heitä siis vaatekaapistasi suosiolla pois kaikki rikkinäiset tai liian hatarat henkarit, ja osta tilalle uusia.

Henkareiden kanssa ei kannata säästellä, vaan ostaa suosiolla eri mallisia ja eri materiaalia olevia ripustimia. Kuten olet varmasti huomannut, erilaiset henkarit sopivat erilaisille vaatteille. Silkkimekkoa ei esimerkiksi kannata yrittää ripustaa liukkaaseen muovihenkariin.  

2. Varaudu heittämään vaatteita pois

Vaatekaapissasi on varmasti paljon vaatteita tai asusteita, joita et enää käytä. Osa vaatteista on voinut kutistua tai mennä pois muodista. Varustaudu siis vaatekaapin organisointiin muovipussien, jätesäkkien ja laatikoiden avulla.

Laatikoihin kannattaa pakata esimerkiksi kesävaatteet, joita tulet käyttämään vasta puolen vuoden päästä. Merkkaa laatikoihin, mitä ne sisältävät, jolloin oikean laatikon löytäminen varastosta helpottuu. Rikkinäisille, mutta korjattaville vaatteille kannattaa myös varata oma laatikkonsa. 

Jätesäkit ovat roskiin ja hyväntekeväisyyteen heitettäviä vaatteita varten. 

Kun valitset poisheitettäviä vaatteita, voit kysyä itseltä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä. Onko tämä vaate mukava? Sopiiko se tyyliini? Pidänkö siitä? Sopisiko tämä vaate paremmin vaikka ystävälleni?

3. Lajittele omien tarpeiden mukaisesti

Lajittele vaatteesi sängyllesi eri pinoihin. Viikkaa paidat, housut, topit ja mekot omiin pinoihinsa, jolloin niiden asettaminen takaisin vaatekaappiin helpottuu. Mieti, mitä vaatteita käytät eniten, ja pidä ne vaatekaappisi etuosassa helposti saatavilla. Asettele lempivaatteesi pinojen päällimmäisiksi ja siirrä sesonkivaatteet suosiolla varastoon.

Ripusta mekot ja muut jakut henkareihin, ja asettele ne vaatekaappiin haluamaasi järjestykseen esimerkiksi vaatekappaleiden tai värimaailman mukaan. Mieti, mikä järjestys sopii juuri omiin tarpeisiisi.  

Lähde: Popsugar 

Katso myös videolta, kuinka ammattijärjestäjä järjestäisi vaatekaapin:

Lue myös:

    Uusimmat