Mainos

Kokoomus spurttasi loppukiriin

Jyrki Katainen sai Helsingissä vetoapua kahdelta puolueen entiseltä puheenjohtajalta. Katainen vitsaili olevansa vaalien ongelmanuori, koska häntä verrataan koko ajan Sauli Niinistöön.

Kokoomuslaiset kampanjoivat tänään Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla peräti kolmen puheenjohtajan voimin. Kolmikko, nykyinen puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen sekä entiset puheenjohtajat Sauli Niinistö ja Pertti Salolainen, uhkui varmuutta vaalivoitosta. Kaikki kolme ovat ehdolla sunnuntain vaaleissa.

- Tunnelmat on katossa. Kannustusmittausten vahva trendi on vahvistanut sitä palautetta, joka on tullut toreilta ja kauppakeskuksista, puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi.

Kokoomustroikka katsoo "kahden kärjen" taktiikkansa eli Kataisen ja Niinistön nostamisen vaalikampanjan mannekiineiksi onnistuneen äänestäjien houkuttelussa.

Tästä näet tunnelmia Kolmen sepän patsaalta, Krista Rastamo haastattelee

- Tämä on onnistunut loistavasti tämä kahden kärjen idea. Eihän tässä ole pelkästään kahta kärkeä, tässä on monta kärkeä, joka vaalipiirissä on omat kärkensä. Ja nyt meitä on tässä kolme, ja me kaikki tuemme Jyrki Kataista seuraavaksi pääministeriksi, Pertti Salolainen sanoi.

Katainen: Olen ongelmanuori

Ennakkoon moni ajatteli Kataisen lähtevän vaaleihin altavastaajana Niinistön varjossa. Nuorta puheenjohtajaa tämä ei tunnu haittaavan.

- Sehän on katsojan silmässä. Minusta on tullut näiden vaalien virallinen ongelmanuori, mutta onneksi se ei vaikuta kokoomuksen kannatuskehitykseen. En tiedä, onko siitä sitten jotain hyötyä, iloinen Katainen vitsaili.

Isä-poika-asetelman Katainen sen sijaan tyrmäsi täysin.

- Niinistö ja Salolainen ovat yhteistyökollegoitani ja kavereita, ja jokainen osaava ihminen käytetään niin hyvin hyväksi, että siitä on isänmaalle maksimaalinen hyöty, Katainen linjasi.

Niinistö kiisti uhkaavansa Kataisen asemaa.

- Minä olen vain apumiehenä tässä. Minulla on ollut ehdokkaan rooli, Niinistö diplomatisoi.

(MTV3-Krista Rastamo)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.