Mainos

Kokoomus ärsyyntyi vihreiden irtiotosta

Vihreiden varanpuheenjohtaja Johanna Sumuvuori on sanonut, että vihreät eivät tule hyväksymään päivähoidon ns. nollamaksuluokan poistamista.

Vihreiden tapa irtisanoutua hallituksen päivähoitomaksupäätöksestä ärsyttää muita hallituskumppaneita. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi sanoi, että kaikki asiasta käytetyt sanavalinnat eivät osoita hyvää hallitusyhteistyön henkeä.

Vihreiden varapuheenjohtaja Johanna Sumuvuori oli sanonut edellisillan eduskuntakeskustelussa, että vihreät eivät tule hyväksymään niin sanotun nollamaksuluokan poistamista lasten päivähoidosta.

Nollamaksuluokalla tarkoitetaan sitä, että vähävaraisimpien ei tarvitse tällä hetkellä maksaa minkäänlaista maksua lastensa päivähoidosta.

Vihreiden irtiotto herätti keskustelua kokoomuksen ryhmäkokouksessa torstaina. Ryhmäjohtaja Ravi vältteli kuitenkin dramatisoimasta kiistaa. Hän tulkitsi, että näin uuden hallituksen alkutaipaleella pelisäännöt ovat vielä vähän hakusessa.

Yleensä tapana on, että hallituspuolueiden edustajat varsinkin johtavissa asemissa olevat edustajat puolustavat hallituksessa yhteisesti tehtyjä päätöksiä ja mahdollisista muutoksista niihin neuvotellaan sitten hallituspuolueiden kesken.

Ravi kertoi keskustelleensa tapahtuneesta vihreiden menettelystä ryhmäjohtajan Anni Sinnemäen kanssa pariinkin otteeseen. Ravin mukaan vihreillä näyttää olevan hieman erilainen käsitys kuin muilla siitä, mitä hallituksen niin sanottuun kehyspäätökseen tehty kirjaus päivähoitomaksuista tarkoittaa.

Sinnemäen mielestä Sumuvuori oli tarkoittanut kohulausunnollaan sitä, että vastaisuudessakin tulee olemaan ryhmiä, jotka ovat nollamaksuluokan piirissä. Hallitus on luvannut, että maksuttoman kokopäivähoidon voisi jatkossakin saada ainakin lastensuojelullisin ja mahdollisesti muillakin syin.

Vasemmisto-oppositio ilakoi hallitusrintaman eriseuraisuudella eduskunnan kyselytunnilla. Anneli Kiljunen (sd.) kyseli, miten yhtenäinen hallitus oikein on, kun se sisällä näyttää olevan monta kantaa. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastasi, että kyllä hallitus tästäkin selviää.

Mikko Kuoppa (vas.) ihmetteli, miten pääministerin taannoinen kehotus tehdä lisää lapsia sopii yhteen sen kanssa, että hallitus aikoo korottaa päivähoitomaksuja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.