Kokenut eläintenkouluttaja antoi vinkkinsä koiranpennun kasvatukseen: Studiossa ohjeita kuunnelleen Hille-pennun yllätti jano – onneksi apu oli lähellä!

"Miksi eläinvieraille ei ole järjestetty studioon vettä?" 0:38
Hilleä, 7 kk, alkaa janottaa, kun eläintenkouluttaja Tuire Kaimio vastaa kysymykseen lapsista ja koiranhankinnasta.

Yksi Suomen tunnetuimmista eläintenkouluttajista kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, mitä asioita koiranpentua halajavan kannattaa pitää mielessä.

Eläintenkouluttaja Tuire Kaimio suosittelee vähintään perusasioiden haltuunottoa ennen koiran hankkimista.

– Pitäisi olla jonkin verran pohjatietoja siitä, mitä koira tarvitsee lajina voidakseen hyvin ja perustietoja siitä, miten koira oppii, ja mitä sille voi opettaa. Näiden tietojen jälkeen maalaisjärki riittää todennäköisesti loistavasti, Kaimio sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Studiossa samaan aikaan ohjeita kuunnellut 7 kuukautta vanha Hille-koira näytti, että ainakin koiran vedensaanti on hyvä varmistaa tilanteessa kuin tilanteessa. Katso hassu tilanne yllä olevalta videolta.

Pennun kasvatus -kirjan kirjoittanut ja koiria myös elokuvia varten kouluttanut Kaimio iloitsee siitä, että yhä useampi hakee tietoa koiransa kasvatukseen.

– Tuttujen pentukoulut ovat tupaten täynnä, eli ihmiset ymmärtävät, että koiran kanssa kannattaa mennä johonkin, mistä saa apua, ja missä koira pääsee leikkimään muiden kanssa, Kaimio sanoi.

Video alla: Eläintenkouluttaja Tuire Kaimio kertoo, miksi pentukoiran pitäisi nähdä muita koiria vähintään kerran viikossa

Miksi pentukoiran pitäisi tavata muita koiria joka viikko? 0:58
Näin kehität koiran sosiaalisia taitoja pienestä pitäen.

"Koirien oletetaan osaavan asioita"

Koiran logiikkaan kannattaa myös perehtyä tarkemmin.

– Koiran ja ihmisen logiikka on osaltaan samanlainen. Usein koirien kuitenkin oletetaan osaavan asioita, joita niille pitää opettaa.

Koiranhankkijan ei kannata tuudittautua siihen ajatukseen, että pienen koiran kanssa pääsee ulkoilussa helpommalla.

– Toki liikunnan määrä voi vaihdella sen mukaan, onko pieni vai iso koira, ja pienellä koiralla askelmäärä tulee helpommin täyteen. Kaikki koirat tarvitsevat kuitenkin virikkeitä, ja sitä, että voivat liikkua tilasta toiseen. Sekä pienille että isoille koirille pitäisi olla saman verran mielenkiintoisia asioita myös ulkona.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää koirista!

Lue myös:

    Uusimmat