KOK:lta voimakas suositus venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden suhteen

Kiovaa lähestyy viiden kilometrin pituinen venäläiskolonna – sotilasprofessori arvioi Venäjän seuraavat askeleet Ukrainan sodassa 3:47
Kiovaa lähestyy viiden kilometrin pituinen venäläiskolonna – sotilasprofessori arvioi Venäjän seuraavat askeleet Ukrainan sodassa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK suosittaa kaikkia urheilun kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan. Tämä on vastaveto Venäjän sotatoimille Ukrainassa.

KOK kehotti jo viime viikolla kaikkia kansainvälisiä lajiliittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa.

Valmistelut Venäjän ja Valko-Venäjän täysimääräiseksi kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle ovat menossa useissa kansainvälisissä lajiliitoissa. Toistaiseksi KOK:n linjauksen mukaisesti kansainvälisissä urheilutapahtumissa ei tule näyttää Venäjän tai Valko-Venäjän lippua eikä Venäjän tai Valko-Venäjän hymniä tule soittaa.

Suomen olympiakomitea käy kansainvälisestä tilanteesta keskustelua KOK:n, Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) ja muiden kansallisten olympiakomiteoiden kanssa. Erityisesti neuvonpidon kohteena ovat menettelyt maaliskuun lopulla Vuokatissa järjestettävän nuorten olympiafestivaalin (EYOF) osalta.

Lue myös:

    Uusimmat