Koiranomistajan virhe voi olla vaaraksi linnuille – pieni talitiainen jäi "kamalaan kiipeliin"

Eläinlääkäri varoittaa talipalloista – verkot jopa hengenvaarallisia eläimille 0:27
KATSO MYÖS: Talipallokin voivat olla linnuille vaaraksi.

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys muistuttaa koiranomistajia virheestä, joka voi olla linnuille jopa kohtalokas.

Harjaatko sinäkin koirasi turkkia ulkosalla? Kenties jätät karvat linnuille? Ei kannata, muistuttaa Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys.

Tähän aikaan vuodesta moni ihminen harjaa koiraansa ulkona ja jättää karvat lintujen pesämateriaaliksi. Ajatus on kaunis, mutta pitkä karva pitäisi leikata lyhyeksi, että se ei voisi kietoutua poikasten ympärille, vapaaehtoisjäsen Elisa kirjoittaa yhdistyksen Facebook-tilillä.

Julkaisunsa oheen on liitetty kuva pinteeseen joutuneesta pikkulinnusta. 

– Tämä pieni tiaisenpoikanen oli jäänyt kamalaan kiipeliin, koska sen jalan ympärille oli kietoutunut pesämateriaalia. Poikanen oli niin iso, että se oli yrittänyt muiden perässä poistua pesästä, joka oli rakennuksessa olevan teräspalkin sisällä. Koska jalka oli jumissa pesämateriaalissa, se jäikin roikkumaan palkin suulle ja räpisteli siinä avuttomana. Talon asukas oli huomannut sen hädän ja soittanut huoltoyhtiölle, josta ei kuitenkaan valitettavasti koko päivänä ehditty paikalle. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kahdeksan tuntia räpiköinyt lintu vietiin eläinsuojelun hoiviin

Asukas soitti lopulta eläinsuojeluyhdistykselle, ja vapaaehtoinen Elisa meni auttamaan.

– Poikanen oli räpikoinyt tässä vaiheessa jo ainakin kahdeksan tuntia, ja sen siivenaluset olivat hiestyneet verille palkkia vasten. Poikasen saaminen irti oli hyvin vaikeaa, koska palkin ja seinän väliin juuri ja juuri mahtui käsi, ja palkin sisään ei nähnyt. 

Lopulta vapaaehtoistyöntekijä sai koukulla vedettyä koko pesän ulos ja irrotettua linnun jalan sotkusta. Jalka näytti toimivalta, joskin turvonneelta. Uupunut ja vahingoittunut poikanen vietiin eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin.

Lue myös:

    Uusimmat