Koiranlihansyöntiä vastaan kampanja Virosta

Tallinnassa päämajaansa pitävä kansainvälinen eläinsuojeluyhdistys on aloittanut kampanjan koiranlihansyöntiä vastaan Etelä-Koreassa. Vetoomukseen yritetään saada miljoona allekirjoitusta ympäri maailmaa. Koiranlihaa syödään yleisesti eri puolilla Aasiaa.

Tuhannet virolaiset ovat viime aikoina saaneet sähköpostiinsa viestin ”Stop killing dogs” United Dogs and Cats-nimiseltä eläinsuojeluyhdistykseltä.

Yhdistys pyytää allekirjoittamaan kansainvälisen vetoomuksen, jossa vaaditaan Etelä-Koreaa lopettamaan koirien tappaminen sekä koiranlihan syöminen ja tarjoaminen ravintoloissa.

Yhdistyksen virolaisaktivistin mukaan kampanja edustaa ihmisiä, jotka eivät voi hyväksyä koirien piinaamista, tappamista ja niiden lihan syömistä. Kampanjan aikana virolaisaktivistit ovat kuulleet monenlaisia mielipiteitä; toisten mielestä on syytä panna ensin Viron asiat kuntoon, toisten mielestä tällainen kansainvälinen vetoomus ja vastalause ovat aivan paikallaan.

Pärnulaisen kodittomien eläinten suojapaikan johtajan mielestä tällainen nettivetoomus on selvästi vaikuttavampi vaihtoehto kuin vaikkapa mielenosoitukset.

Vetoomuksen mukaan Etelä-Koreassa tapetaan vuosittain julmalla tavalla yli kaksi miljoonaa koiraa. Vetoomuksen on toistaiseksi allekirjoittanut vajaat satatuhatta ihmistä Baltian maista sekä Keski-ja Etelä-Euroopasta.

Kahden Tallinnassa sijaitsevan korealaisravintolan omistajat eivät oikein ymmärrä kampanjaa. Toinen omistaja sanoo lehtihaastattelussaan, että koiria syödään joka puolella Aasiaa. Koiranlihan syönti on hänen mukaansa erittäin levinnyttä Etelä-Korean lisäksi myös Kiinassa ja Japanissa.

”Jos uskaltaisin, tarjoaisin minäkin koiranlihaa, sillä sitä on minulta kysyttykin ja itsekin pidän siitä”, sanoo tämä korealaisravintolan omistaja. Hän lisäsi vielä, että Koreassa syömiseen on kehitetty oma koirarotunsa; kaduilta eivät koirat pataan joudu.

Lasnamäen korealaisravintolan omistaja ei myöskään nähnyt koiranlihansyönnissä mitään ongelmia. Se on hänen mukaansa perinne siinä kuin sammakkojen syöminen Ranskassa.

Etelä-Korean hallitus ei asiaan ole puuttunut. Tosin kansainvälisten skandaalien välttämiseksi koiranliharavintolat on suljettu ainakin kaksi kertaa: Soulin olympialaisissa 1988 ja jalkapallon MM-kisoissa 2002.

Lue myös:

    Uusimmat