Kohutuista maskikaupoista tunnettu liikemies Onni Sarmaste eroaa vaimostaan – hakemus jätettiin vain kaksi päivää ennen miehen pidätystä

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmaste oli MTV Uutisten haastattelussa vain viikkoa ennen avioeron hakemista. Katso haastattelu videolta!

Kohututuista maskikaupoista tunnetuksi tullut liikemies Onni Sarmaste eroaa vaimostaan. Sarmaste hakee avioeroa yhdessä vaimonsa kanssa.

Avioerohakemus on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen 20. huhtikuuta, jolloin maskikohu oli kuumimmillaan. Vain kaksi päivää avioerohakemuksen jättämisen jälkeen keskusrikospoliisi otti Onni Sarmasteen kiinni rikoksesta epäiltynä. Hän oli pidätettynä kaksi päivää.

Viikkoa ennen avioerohakemuksen jättämistä Sarmaste oli MTV Uutisten vieraana kertomassa maskikaupoista oman näkemyksensä.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Sarmastetta kommentoimaan avioeroa.

Pidätettiin kaupan jälkeen

Huoltovarmuuskeskus osti maaliskuun lopulla allekirjoitetulla sopimuksella Sarmasteen yritykseltä 1,1 miljoonaa kappaletta sisäänhengitysilmaa puhdistavia hengityssuojaimia ja 2 miljoonaa kappaletta kevyempiä kirurginmaskeja eli suu-nenäsuojuksia.

Maskit saapuivat Suomeen huhtikuun alkupuolella. Pian syntyi kuitenkin suuri mediakohu, kun kävi ilmi, että maskit eivät olleet sairaalatasoa.

Huoltovarmuuskeskus kertoi huhtikuun puolivälissä tehneensä tutkintapyynnön yrittäjä Onni Sarmasteen kanssa tehdystä kaupasta.

HVK:n mukaan Sarmasteen toimitus poikkesi tilatusta niin suojavarusteiden laadun kuin määränkin osalta. HVK on vaatinut osittaista kaupan purkua ja rahojen osittaista palauttamista.

HVK tilasi ulosottoveloissa olleelta Sarmasteelta suojamaskeja yhteensä noin viidellä miljoonalla eurolla. Sarmasteen varoja on jäädytetty tutkinnan aikana yli kahden miljoonan euron edestä ja häneltä on takavarikoitu kaksi arvoautoa.

Poliisitutkinta jutussa on yhä kesken.

Lue myös:

    Uusimmat